MUNDOBASKET 2023

MundoBasket, οι καινοτομίες της FIBA για την άνεση των παικτών: Από video games μέχρι κουρεία

MundoBasket, οι καινοτομίες της FIBA για την άνεση των παικτών: Από video games μέχρι κουρεία
FIBA.BASKETBALL

Η FIBA πρωτοπόρησε στο MundoBasket 2023 και είχε ως προτεραιότητα την άνεση των παικτών, προχωρώντας σε μία σειρά από ενέργειες για να τους βοηθήσει. Από την μία έξτρα μέρα ξεκούρασης, στα μονόκλινα δωμάτια και τα κουρεία που είχαν πρόσβαση μόνο αυτοί.

Το MundoBasket 2023 κρίθηκε απολύτως πετυχημένο. Οι εκπλήξεις, το επίπεδο των αγώνων, η αποθέωση της Γερμανίας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, όλα έπαιξαν ρόλο σε αυτό. Παράλληλα, η FIBA είχε φροντίσει με τις ενέργειές της να βοηθήσει τους παίκτες να αισθανθούν άνετα σε όλη την διοργάνωση, φροντίζοντας για κάθε τι που τους απασχολούσε.

Στο MundoBasket 2023 εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το πρόγραμμα "Players Experience Program", το οποίο αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας της FIBA "Πρώτα οι παίκτες", που έχει ως στόχο τις σωματικές, συναισθηματικές και ψηφιακές εμπειρίες των ομάδων σε όλη την διοργάνωση.

Η FIBA φρόντισε ώστε καμία ομάδα να κάνει μέχρι ένα ταξίδι για να μην επιβαρυνθούν περισσότεροι ο παίκτες. Δόθηκε μία έξτρα ημέρα ξεκούρασης σε σχέση με το MundoBasket 2019, υπήρξαν για πρώτη φορά μονόκλινα δωμάτια.

Παράλληλα υπήρχαν εγκαταστάσεις με βάρη, αλλά και περιοχή αποκατάστασης Hyperice, ενώ υπήρχε και το Players Lounge, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με οθόνες που έδειχναν τους αγώνες του τουρνουά, δόθηκε στους παίκτες πρόσβαση σε video games, τραπέζια πινγκ-πονγκ, ακόμα και ένα "Barber's Corner", δηλαδή ένα κουρείο. Όσοι παίκτες επιθυμούσαν μάλιστα μπόρεσαν να πάρουν μέρους σε περιηγήσεις και εκδρομές, αλλά και ειδικά δώρα κατά παραγγελία.

Ο Βραζιλιάνος γκαρντ, Μαρσελίνιο Χουέρτας, δήλωσε για όλα αυτά ότι "ήταν μεγάλη χαρά που έπαιξα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ινδονησία. Είναι το πέμπτο στην καριέρα μου και, όπως πάντα, ξεχωριστό, όπως και για κάθε παίκτη. Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω τον ινδονησιακό λαό για τη στοργή και την υποστήριξή τους και επίσης για όλη τη δομή που δημιουργήθηκε για να μας καλωσορίσει και φυσικά τους εθελοντές, που ήταν πάντα πολύ εξυπηρετικοί. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία! Ευχαριστούμε".

Ο προπονητής της Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, τόνισε: "Όλα είναι υπέροχα και υψηλού επιπέδου, γήπεδα μπάσκετ, φαγητό, ξενοδοχείο".

Ο Λετονός Ντάιρις Μπέρτανς πρόσθεσε: "Έχω πάει σε πολλά τουρνουά, οπότε μπορώ να σας πω ότι αυτό είναι η καλύτερη διοργάνωση σε επίιπεδο οργάνωσης. Το ξενοδοχείο, το γήπεδο, τα logistics και το φαγητό είναι όλα σε πολύ υψηλό επίπεδο και πραγματικά τα έχω απολαύσει όλα".

Ο πρόεδρος της κινεζικής Ομοσπονδίας, Γιάο Μινγκ από την πλευρά του ανέφερε: “Εχουν γίνει τα πάντα για τους παίκτες μας. Όλα είναι σε υψηλό επίπεδο. Εχοντας υπάρξει τρεις φορές All-Star, έχω την εμπειρία να πω ότι το σαλόνι, το ξενοδοχείο και το φαγητό των παικτών είναι στο ίδιο επίπεδο με το ΝΒΑ και το πώς οι ομάδες αντιμετωπίζουν τους παίκτες τους”.

TAGS MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ