MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023, Πάσπαλιε: "Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επικριτές δυσκολεύονται να βρουν ατέλεια στη Σερβία"

MundoBasket 2023, Πάσπαλιε: "Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επικριτές δυσκολεύονται να βρουν ατέλεια στη Σερβία"
INTIME

Εντυπωσιασμένος από τις πρόσφατες εμφανίσεις της Εθνικής Σερβίας στο MundoBasket 2023 και αισιόδοξος ότι η ομάδα του Πέστις μπορεί να κατακτήσει το χρυσό εμφανίστηκε ο Ζάρκο Πάσπαλιε.

Φαβορί έχρισε τη Σερβία για τον τελικό του MundoBasket 2023 κόντρα στη Γερμανία (10/9, 15:40, ΕΡΤ1/Novasports Start και LIVE από το SPORT24) ο Ζάρκο Πάσπαλιε που παραχώρησε συνέντευξη στο Sport Klub. Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Πανιωνίου και του Άρη, μίλησε μάλιστα και για τους λόγους για τους οποίους οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να πετύχουν αυτό που ήθελαν στο φετινό τουρνουά.

"Ο τελικός είναι τελικός. Ο καθένας έχει ίσες ευκαιρίες, αλλά η Σερβία είναι φαβορί, δεν έχω δίλημμα για αυτό. Η Σερβία παίζει εξαιρετικά. Αυτό που έδειξαν τα αγόρια μας στα προημιτελικά και τα ημιτελικά είναι απλά 'ουάου'.

Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επικριτές δυσκολεύονται να βρουν κάποια ατέλεια. Από την καλή άμυνα, την επίθεση, την επιλογή των σουτ, την εκτέλεση. Μπορώ να συνεχίσω. Κι αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μιας καλής μέρας, κάθε άλλο. Ο Καναδάς είναι κατά τη γνώμη μου η καλύτερη ομάδα και δεν είχαν την ευκαιρία να μας απειλήσουν.

Σούπερ προσφορά* για τον τελικό του Μουντομπάσκετ 2023 | 21+

Αν οι Λετονοί, μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του Παγκοσμίου, μπόρεσαν να κάνουν τη Γερμανία να υποφέρει, δεν ξέρω γιατί να μην μπορεί και η Σερβία. Με τον τρόπο που παίζουμε, υπάρχει περιθώριο να πούμε ότι είμαστε το φαβορί. Είναι μία κλασσική αντίδρση σε όσα έγιναν 10 ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Οι Αμερικανοί δεν πήραν στα σοβαρά τη διοργάνωση. 'Ηρθαν εδώ με καλή ομάδα, όχι την καλύτερη, αλλά καλή. Βλέποντάς τους όμως ένιωθα ότι δεν καταλαβαίνουν τον ανταγωνισμό. Βασάνισαν τον Στιβ Κερ, που είναι ένας προπονητής με μεγάλη γνώση, επειδή δεν μπορούσαν να εμπλακούν στο παιχνίδι για περισσότερα από πέντε λεπτά. Δεν είναι η καλύτερη ομάδα της Αμερικής, αλλά σχεδόν όλοι έχουν συμβόλαιο 20 εκατομμυρίων. Τα λεφτά δεν είναι το πιο σημαντικό κριτήριο, αλλά λένε κάτι. Όλες οι ομάδες των ΗΠΑ επιβάλλουν το ένας εναντίον ενός. Ακόμα δεν καταλαβαίνουν κάποια πράγματα.

Η Γερμανία δεν θα περάσει τη Σερβία όσο άνετα το έκανε κόντρα στις ΗΠΑ. Παίζουν γρήγορα, σουτάρουν καλά. Αν και οι ΗΠΑ λίγο ήθελαν για να τους φτάσουν στο τέλος. Δεν μπορείς όμως να γυρνάς συνέχεια από το -10. Τους κόστισε αυτό. Η Σερβία, με όσα έχει δείξει στο τουρνουά, μπορεί να κερδίσει τη Γερμανία, τη μοναδική αήττητη ομάδα. Δεν συνέβη κατά τύχη αυτό. Παίζουν μαζί πολλά χρόνια, έχουν παίκτες στο NBA, σε καλές ομάδες της EuroLeague και το γερμανικό πρωτάθλημα είναι καλό".

Το SPORT24 στο Mundobasket 2023

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ