MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023: Με Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Μάρι και Πάνγκος οι επιλογές του Καναδά

MundoBasket 2023: Με Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Μάρι και Πάνγκος οι επιλογές του Καναδά
FIBA

Ο νέος προπονητής του Καναδά,  Ζόρντι Φερνάντεθ, κάλεσε 18 παίκτες για προετοιμασία ενόψει του MundoBasket 2023. Τα όνομα των Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Τζαμάλ Μάρι, Αρ Τζέι Μπάρετ και Κέβιν Πάνγκος είναι μερικά από αυτά που ξεχωρίζουν.

Οι κλήσεις της Εθνικής Καναδά για προετοιμασία ενόψει του MundoBasket 2023 περιλαμβάνουν 18 άτομα. Μέσα αυτά βρίσκονται και πολλοί αστέρες του NBA, όπως ο φετινός πρωταθλητής με τους Νάγκετς, Τζαμάλ Μάρι, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Θάντερ, ο Ντίλον Μπρουκς που μετακόμισε από τους Γκρίζλις στους Ρόκετς, ο Αρ Τζέι Μπάρετ των Νικς, ο Ντουάιτ Πάουελ των Μάβερικς και ο Κέλι Ολίνικ των Τζαζ. Από τις κλήσεις του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού του Καναδά (σσ. και assistant coach των Κινγκς), Ζόρντι Φερνάντεθ, δεν έλειπε βέβαια ούτε ο Κέβιν Πάνγκος.

Αναλυτικά οι 18 παίκτες που κλήθηκαν σε πρώτη φάση: Κάιλ Αλεξάντερ, Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ, Αρ Τζέι Μπάρετ, Τρέι Μπελ-Χέινς, Όσεϊ Μπρισέτ, Ντίλον Μπρουκς, Λούγκεντζ Ντορτ, Ζακ Έντι, Μέλβιν Έτζιμ, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Κόρι Τζόσεφ, Τζαμάλ Μάρι, Κέλι Ολίνικ, Κέβιν Πάνγκος, Ντουάιτ Πάουελ, Κάσιους Ρόμπερτσον, Φιλ Σκραμπ, Τόμας Σκραμπ.

Να θυμίσουμε πως ο Καναδάς βρίσκεται στον 8ο όμιλο, όπου θα λάβει χώρα στην Τζακάρτα, μαζί με τη Γαλλία, τη Λετονία και το Λίβανο.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΝΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ