MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023, Ιταλία - Σλοβενία: Ο Ντατόμε αποχώρησε 3'26" πριν το φινάλε και οι συμπαίκτες του μπήκαν στο παρκέ να τον αποχαιρετήσουν

MundoBasket 2023, Ιταλία - Σλοβενία: Ο Ντατόμε αποχώρησε 3'26" πριν το φινάλε και οι συμπαίκτες του μπήκαν στο παρκέ να τον αποχαιρετήσουν
SPORT24.GR

Πολύ όμορφες στιγμές βίωσε ο Τζίτζι Ντατόμε στο φινάλε της σπουδαίας του καριέρας. Ο 35χρονος Ιταλός φόργουορντ δέχτηκε ένα κύμα αγάπης από συμπαίκτες, αντιπάλους και θεατές στη MOA Arena, λίγο πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης του αγώνα της Ιταλίας με τη Σλοβενία.

Τίτλους τέλους έβαλε στην σπουδαία καριέρα του ο Τζίτζι Ντατόμε. Ο σπουδαίος Ιταλός είχε ανακοινώσει προ καιρού πως η μακρά πορεία του στα παρκέ θα ολοκληρωνόταν μετά το MundoBasket 2023. Και έτσι συνέβη. Η ομάδα του Ποτσέκοο μπήκε στα προημιτελικά και βρέθηκε τελικά να αγωνίζεται για την 7η-8η θέση απέναντι στη Σλοβενία. Αυτό ήταν το τελευταίο ματς του Ντατόμε.

Σούπερ προσφορά* για τον τελικό του Μουντομπάσκετ 2023 | 21+

Με 3'26" να μένουν στο χρονόμετρο, ο Νικολό Μέλι έκανε επίτηδες φάουλ στον Λούκα Ντόντσιτς για να διακόψει τη ροή του αγώνα και να επιστρέψει στον Τζίτζι Ντατόμε να αποχωρήσει από το ματς και το μπάσκετ με το κεφάλι ψηλά, δεχόμενος το χειροκρότημα που του αξίζει.

Όλοι οι θεατές που βρίσκονταν στην MOA Arena σηκώθηκαν όρθιοι και υπέβαλαν τα σέβη τους στον 35χρονο φόργουορντ. Το ίδιο έκαναν φυσικά άπαντες και από τον πάγκο της Σλοβενίας, ενώ οι δικοί του συμπαίκτες και προπονητές μπήκαν στο κέντρο του παρκέ για να τον αγκαλιάσουν.

Το SPORT24 στο Mundobasket 2023

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ