MUNDOBASKET 2023

MundoBasket 2023, Αυστραλία: Συναγερμός με Λάνταλ, γύρισε στον αριστερό του αστράγαλο σε φιλικό με το Νότιο Σουδάν

Ο Τζοκ Λάνταλ
Ο Τζοκ Λάνταλ FIBA

Άσχημα νέα για την Αυστραλία περίπου μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του MundoBasket 2023, αφού ο Τζακ Λάνταλ γύρισε τον αριστερό του αστράγαλο στο φιλικό με το Νότιο Σουδάν (νίκη με 88-67) και όλοι περιμένουν την διάγνωση.

Η Αυστραλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Ο λόγος είναι ο τραυματισμός του Τζοκ Λάνταλ, ο οποίος γύρισε τον αριστερό του αστράγαλο στο φιλικό με το Νότιο Σουδάν (νίκη με 88-67) και πλέον η συμμετοχή του στο MundoBasket 2023 θεωρείται αμφίβολη.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του σέντερ των Ρόκετς σε φιλικό παιχνίδι, αφού μέχρι τώρα είχε παραμείνει εκτός επειδή είχε γυρίσει τον... δεξιό του αστράγαλο.

Σε περίπτωση που ο Λάνταλ δεν καταφέρει να δώσει το παρών στο MundoBasket 2023 αυτό θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τους "Boomers", αφού πρόκειται για τον βασικό σέντερ της ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία είχε μείνει με 13 παίκτες στην αποστολή μετά τα τελευταία κοψίματα, ωστόσο ο τραυματισμός του Λάνταλ ενδεχομένως να αλλάξει τα δεδομένα.

Οι 13 παίκτες που είχαν μείνει μετά τα τελευταία κοψίματα ήταν οι εξής: Ξαβιέ Κουκς, Ντάισον Ντάνιελς, Ντάντε Έξουμ, Τζος Γκίντι, Κρις Γκούλντινγκ, Τζος Γκριν, Τζο Ινγκλς, Νικ Κέι, Τζοκ Λαντάλ, Πάτι Μιλς, Ντουόπ Ριθ, Ματίς Τάιμπουλ, Τζακ Γουάιτ.

Για την ιστορία, ο κορυφαίος παίκτης των Αυστραλών στην νίκη επί του Νότιου Σουδάν ήταν ο Ματίς Τάιμπουλ με 17 πόντους, ενώ ο Ντούοπ Ριθ πρόσθεσε 15 πόντους.

Η Αυστραλία έχει κληρωθεί στον 5ο όμιλο (αυτόν της Οκινάουα), μαζί με την Γερμανία την Φινλανδία και την Ιαπωνία.

SPORT24 και Stoiximan πηγαίνουν μαζί στα φιλικά προετοιμασίας της ομάδας μας λίγες ημέρες πριν την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ