WNBA

Μπρίτνι Γκράινερ: Αγνοούνται τα ίχνη της, παραμένει φυλακισμένη για εβδομάδες

Μπρίτνι Γκράινερ: Αγνοούνται τα ίχνη της, παραμένει φυλακισμένη για εβδομάδες
AP PHOTO/RICK SCUTERI

Στο σκοτάδι παραμένουν η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι άνθρωποι από το περιβάλλον της Μπρίτνι Γκράινερ, καθώς δεν γνωρίζουν που βρίσκεται η 31χρονη Αμερικανίδα σέντερ η οποία παραμένει σε καθεστώς κράτησης από τις ρωσικές αρχές.

Η αγωνία για την μοίρα της Μπρίτνι Γκράινερ, χτυπάει πλέον κόκκινο. Η Αμερικανίδα, η οποία συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας στα μέσα Φεβρουαρίου, παραμένει υπό κράτηση, παραμένει φυλακισμένη, χωρίς το περιβάλλον της να γνωρίζει που βρίσκεται, αν είναι σε καλή κατάσταση σωματικά και πνευματικά, πότε και αν θα αντικρίσει το φως του ήλιου, πότε θα ελευθερωθεί, αν ελευθερωθεί καθώς οι πληροφορίες μιλούν για κάθειρξή της για διάστημα από πέντε έως δέκα χρόνια.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Τομ Ζίλερ "δεν έχουμε ιδέα για το που βρίσκεται, για το πως είναι, για το διάστημα που κρατείται, για τις λεπτομέρειες της φυλάκισής της, για το αν γνωρίζει πότε θα ελευθερωθεί, για το τι της λένε οι Ρώσοι. Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα, δεν γνωρίζουμε αν οι συγγενείς της έχουν επαφή μαζί της". Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η Γκράινερ είναι πολιτική κρατούμενη, υποστηρίζουν ωστόσο ότι είναι αρκετά δυνατή, πνευματικά, για να αντιμετωπίσει αυτό που της συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, από τη στιγμή που οι Ρώσοι τελωνειακοί την συνέλαβαν με την κατηγορία της λαθρεμπορίας ναρκωτικών επειδή είχε φιαλίδια με λάδι κάνναβης σε φιαλίδια στην χειραποσκευή της.

Η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια επικοινωνίας με την ρωσική, το timing είναι βέβαια το χειρότερο δυνατό, με το WNBA, τις Φοίνιξ Μέρκιουρι και την Εκατέρινμπουργκ να κάνουν ό,τι μπορούν για να βρεθεί μία λύση με την 31χρονη σέντερ.

TAGS WNBA ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ