ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET

Μπογκντάνοβιτς: "Η Ελλάδα ανέπτυξε παίκτες μέσα από τα παράθυρα"

Μπογκντάνοβιτς: "Η Ελλάδα ανέπτυξε παίκτες μέσα από τα παράθυρα"
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Στις ευκαιρίες που έδωσε η Εθνική Ελλάδας σε νεαρούς παίκτες να αναπτυχθούν μέσα από τα παράθυρα της FIBA στάθηκε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς μετά τη νίκη της Σερβίας επί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ακρόπολις.

Ο Μπόγκνταν Μπογκτάνοβιτς αγωνίζεται στο NBA από το 2017, όμως δεν χάνει την επαφή του με το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το έχει αποδείξει πολλάκις με τις αναρτήσεις που κάνει στα προσωπικά του social media για τις πρώην ομάδες του, την Παρτίζαν και τη Φενέρμπαχτσε. Το απέδειξε και το βράδυ της Τρίτης (8/8), μετά από τη νίκη της Σερβίας επί της Ελλάδας στο πλαίσιο του τουρνουά Ακρόπολις.

"Η Ελλάδα ανέπτυξε όλους τους παίκτες, καθώς πολλοί από αυτούς έπαιξαν στα παράθυρα. Τους παρακολουθούσα", είπε χαρακτηριστικά στους εκπροσώπους του Τύπου ο 30χρονος γκαρντ, που αναγνώρισε πως η επίσημη αγαπημένη κάνει πολύ καλή δουλειά, ακόμα και χωρίς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κώστα Σλούκα, Νικ Καλάθη και Τάιλερ Ντόρσεϊ στο παρκέ, βρίσκοντας καινούργιος πρωταγωνιστές, όπως παραδείγματος χάρη ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, που ξεχώρισε στην ήττα απέναντι στην ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Κι αυτό γιατί η Ελλάδα στήριχθηκε σε πολλούς νεαρούς παίκτες στη διάρκεια των παραθύρων της FIBA για να φτάσει μέχρι την πρόκριση στο MundoBasket 2023, με κάποιους από αυτούς να επιβραβεύονται με τις κλήσεις του στην προετοιμασία της ομάδας για το μεγάλο αυτό μπασκετικό ραντεβού.

Η κάλυψη των φιλικών αγώνων της εθνικής μας από το SPORT24 γίνεται με την υποστήριξη της Stoiximan

TAGS ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ