NBA

Μπλέιζερς: Το πρώτο "όχι" στα δισεκατομμύρια του Φιλ Νάιτ δεν έκλεισαν, ακριβώς, την πόρτα

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ
Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ AP PHOTO/JOHN MCCOY

Ένας από τους 30 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου κατέθεσε πρόταση εξαγοράς των Μπλέιζερς. Η πρώτη απάντηση που έλαβε ο Φιλ Νάιτ ήταν αρνητική. Αλλά θα επανέλθει.

"Η ομάδα εξακολουθεί να μην πωλείται" ήταν το σχόλιο εκπροσώπου των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, ο οποίος κλήθηκε να τοποθετηθεί επί της διαρροής της πληροφορίας πως ο ιδρυτής της Nike, Φιλ Νάιτ, και ο επενδυτής Άλαν Σμολινίσκι κατέθεσαν από κοινού πρόταση ανώτερη των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου ν' αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Ο άνθρωπος του franchise επιβεβαίωσε πως η προσέγγιση έχει ήδη γίνει, αλλά δεν μπήκε σε λεπτομέρειες αυτής, διότι -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- έχει απορριφθεί το σενάριο της παραχώρησης της ιδιοκτησίας.

Φυσικά ο Νάιτ και ο άμεσος συνεργάτης του δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. Θεωρείται βέβαιο πως θα επιμείνουν και θα επανέλθουν προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους. Χρήματα αμφότεροι διαθέτουν. Ιδίως ο 84χρονος επιχειρηματίας, με περιουσία που αγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται στη λίστα με τους 30 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Από το 2016, που άφησε την προεδρία της Nike ύστερα από 52 χρόνια;, ψάχνει νέους τρόπους να ξοδεύει την ώρα του και η εμπλοκή στους Μπλέιζερς, την ομάδα της γενέτειράς του, είναι ένα τρομερό δέλεαρ για τον ίδιο.

Από την άλλη, ο Καλιφορνέζος Σμολινίσκι είναι 42 ετών κι άρχισε να χτίζει την περιουσία του μέσα από τις επενδύσεις που έκανε στο real estate όντας ακόμη φοιτητής στο Σάουθερν Καλιφόρνια.

Το κουμάντο στους Μπλέιζερς κάνει από το 2018 που απεβίωσε ο εμβληματικός Πολ Άλεν η οικογένειά του. Κυρίως η αδερφή του Τζόντι που παίρνει τις τελικές αποφάσεις και βάζει τις υπογραφές.

Ο Άλεν, συνιδρυτής της Microsoft παρέα με τον παιδικό φίλο του Μπιλ Γκέιτς, είχε αγοράσει το franchise το 1988 έναντι 70 εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα η συνολική αξία του έχει υπερβεί τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Πάνω στην εκτίμηση του Forbes πάτησαν οι Νάιτ και Σμολινίσκι προκειμένου να κάνουν την κίνησή του.

Αναμένονται τώρα τα επόμενα βήματά τους. Ο Άνταμ Σίλβερ, κομισάριος του ΝΒΑ, θεωρεί ότι αργά ή γρήγορα η ομάδα από το Όρεγκον, με τη μικρή αγορά αλλά το φανατικό κοινό, θ' αλλάξει χέρια.

TAGS NBA ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ