EUROLEAGUE

Μπλατ: "Η θέση του Ντόντσιτς είναι στο ΝΒΑ"

Μπλατ: "Η θέση του Ντόντσιτς είναι στο ΝΒΑ"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ σε συνέντευξη του εκθείασε τον Λούκα Ντόντσιτς, τονίζοντας πως η θέση του 18χρονου Σλοβένου γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι στο ΝΒΑ. "Είναι έτοιμος να παίξει εκεί".

Ο προπονητής της Νταρουσάφακα, Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος το 2015 έφτασε έως και τους τελικούς του ΝΒΑ με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, παραχώρησε συνέντευξη στην "AS" στην Ισπανία , καθώς η τουρκική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ με μειονέκτημα έδρας.

Ο Αμερικανός προπονητής, ρωτήθηκε για το ταλέντο του Λούκα Ντόντσιτς, ο οποίος στα 18 του χρόνια πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Ρεάλ, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να εκθειάζει τις δυνατότητες του Σλοβένου γκαρντ/φόργουορντ: " Έχει δείξει σε όλους πως δεν πρόκειται να μείνει στην Ευρώπη για αρκετό καιρό. Είναι ξεκάθαρο πως θα πάει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, στο ΝΒΑ, γιατί εκεί είναι η θέση του.

Καταλαβαίνω πως η Ρεάλ θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια στην Μαδρίτη, αλλά θα είναι δύσκολο. Υπάρχουν άνθρωποι, όπως ο Χέντο Τούρκογλου, ο οποίος θεωρεί πως όσο πιο σύντομα πας στο ΝΒΑ, τόσο καλύτερο για έναν παίκτη, καθώς θα προσαρμοστεί πιο γρήγορα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, προσωπικά, ρωτάω τον εαυτό μου το ίδιο πράγμα: μπορώ να παίξω στο ΝΒΑ και να έχω το ηθικό βάρος για να τα καταφέρω. Υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι παίκτες στην Ευρώπη αυτή την στιγμή, αλλά δεν είναι έτοιμοι για να παίξουν στο ΝΒΑ. Όμως, ο Λούκα Ντόντσιτς, είναι άλλη περίπτωση, καθώς είναι έτοιμος! Διαθέτει ταλέντο, ικανότητες, ποιότητα, είναι παίκτης υψηλού επιπέδου, έχει καλή σωματοδομή, έχει μέγεθος, καλή φυσική κατάσταση, είναι έξυπνος και μπορεί να αγωνιστεί τώρα στο ΝΒΑ. Δεν λέω πως θα είναι στο ΝΒΑ σούπερ-σταρ, αλλά αναμφίβολα θα μπορούσε να ήταν σε ομάδα που θα είχε σημαντικό ρόλο".

TAGS EUROLEAGUE ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ