MUNDOBASKET 2023

Μπατούμ: "Ντρέπομαι για πρώτη φορά με τη φανέλα της Γαλλίας και φοβάμαι να πάω σπίτι"

Μπατούμ: "Ντρέπομαι για πρώτη φορά με τη φανέλα της Γαλλίας και φοβάμαι να πάω σπίτι"
PRINTSCREEN

Φανερά απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Νικολά Μπατούμ μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της Γαλλίας από το MundoBasket 2023. Όσα δήλωσε ο ίδιος και ο προπονητής της ομάδας, Βενσάν Κολέ, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα-σοκ από τη Λετονία.

Ο αποκλεισμός σοκ της Γαλλίας από τη συνέχεια του MundoBasket 2023, μετά τις δύο ήττες από Καναδά και Λετονία, έπεσε πολύ βαρύς στον Νικολά Μπατούμ, ο οποίος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Βενσάν Κολέ, ενώ αμφότεροι στάθηκαν στην αποβολή του Νάντο Ντε Κολό στα 6'46" πριν το τέλος του αγώνα με την ομάδα του Λούκα Μπάνκι.

"Είναι μεγάλη η απογοήτευση. Ήρθαμε εδώ με μεγάλες προσδοκίες. Απογοητεύσαμε πολύ κόσμο, πρώτα τους εαυτούς μας. Σε 12 μήνες έχουμε ένα μεγάλο τουρνουά (σσ. τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024), οπότε πρέπει να ανατρέξουμε στο τι έγινε. Όλοι. Οι παίκτες, οι προπονητές, το επιτελείο, η ομοσπονδία. Να δούμε γιατί, γιατί είμαστε εδώ; Γιατί, ενώ είμαστε μία από τις κορυφαίες ομάδες την τελευταία δεκαετία. Σήμερα ήταν ένα μεγάλο reality-check για εμάς.

Το όνομα στο μπροστά μέρος της φανέλας είναι το πιο σημαντικό. Δεν παίξαμε για αυτό τις τελευταίες εβδομάδες. Όταν το κάναμε την τελευταία τετραετία, ήμασταν επιτυχημένοι. Είναι μεγάλη η απογοήτευση, μεγάλη η πτώση. Είναι εντάξει, είναι μέρος του αθλητισμού.

Πρέπει να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα για αυτή την ομάδα. Εγώ πρώτος από όλους ως ηγέτης. Ο Εβάν (Φουρνιέ), ο Ρούντι (Γκομπέρ). Συγχαρητήρια στη Λετονία, το κέρδισαν επάξια, το άξιζαν.

Η αποβολή του Ντε Κολό ίσως ήταν η πιο κομβική στιγμή του παιχνιδιού. Είχαμε το μομέντουμ, κερδίζαμε με 8-9 πόντους νομίζω. Τότε άλλαξε εντελώς το μομέντουμ. Ήταν μεγάλο το πλήγμα για εμάς. Προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε πέρα. Ο κόσμος μπήκε επίσης στην εξίσωση εκείνη τη στιγμή. Είχαμε και πάλι την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι, να μείνουμε ζωντανοί, αλλά δεν το κάναμε. Στο παρελθόν έχουμε κερδίσει μεγάλες ομάδες, αλλά αν δεν έχουμε τη σωστή νοοτροπία, μπορούμε να χάσουμε από οποιονδήποτε. Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ. Είναι μία καλή κλωτσιά στον κ@λο για εμάς. Τώρα πρέπει να καταλάβουμε γιατί.

Δεν καταφέραμε να περάσουμε καν τον πρώτο γύρο. Δεν ντρεπόμουν ποτέ με αυτή τη φανέλα. Ντρέπομαι για πρώτη φορά και 'φοβάμαι' να πάω σπίτι, γιατί απογοητεύσαμε πολύ κόσμο. Πάρα πολλοί άνθρωποι στη Γαλλία πίστεψαν σε εμάς, πίστεψαν ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Κι εμείς το πιστεύαμε. Η αντίδραση θα είναι μεγάλη, γιατί είχαμε πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Χρειαζόμαστε αφοσίωση από όλους", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπατούμ.

Με τη σειρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας ανέφερε: "Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στη Λετονία. Είχαμε το προβάδισμα σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, αλλά δεν τα παράτησαν ποτέ. Πάλεψαν σαν τρελοί επί 40 λεπτά και ανταμείφθηκαν για την προσπάθεια και της αφοσίωσής τους.

Είναι ένας εφιάλτης. Μετά την ήττα από τον Καναδά περίμενα αντίδραση. Την είχαμε, γιατί παίξαμε πολύ καλύτερα για τρεις περιόδους. Δεν ήταν όμως αρκετή. Υποφέραμε από τα ίδια πράγματα, όπως την Παρασκευή. Το πνεύμα μας δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με της Λετονίας κι αυτό έκανε τη διαφορά στα τελευταία λεπτά. Φυσικά και το δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ του Ντε Κολό άλλαξε το παιχνίδι".

Το SPORT24 στο Mundobasket 2023

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ