ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Μπασκόνια για Βιλντόσα: "Δεν είναι ελεύθερος, έχουμε τα δικαιώματά του"

Ο Λούκα Βιλντόσα σε φάση από αγώνα της εθνικής ομάδας της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019
Ο Λούκα Βιλντόσα σε φάση από αγώνα της εθνικής ομάδας της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019 2019 AP PHOTO/NG HAN GUAN

Με ανακοίνωσή της η Μπασκόνια πήρε θέση για την μεταγραφή του Λούκα Βιλντόσα στον Ερυθρό Αστέρα τονίζοντας πως οι Βάσκοι έχουν τα δικαιώματα του παίκτη και πως δεν υπήρξε καμία συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (13/10) ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσε την απόκτηση του Λούκα Βιλντόσα ο οποίος κόπηκε από τους Μπακς και επέστρεψε στην Ευρώπη. Η κίνηση των Σέρβων να ανακοινώσουν τον Αργεντινό προκάλεσε την αντίδραση της Μπασκόνια η οποία διατηρεί τα δικαιώματα του παίκτη εκτός του ΝΒΑ.

Ο Βιλντόσα αγωνίστηκε στην Μπασκόνια από το 2016 έως το 2021 όταν και μετακόμισε στο ΝΒΑ. Όπως ανέφεραν οι Βάσκοι στην ανακοίνωσή τους "η μετακίνηση του παίκτη έγινε χωρίς την έγκριση της Μπασκόνια η οποία δεν ενημερώθηκε γι αυτό ούτε έλαβε κάποιο χρηματικό ποσό. Αυτό αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας που έγινε ανάμεσα στην ομάδα και τον παίκτη όταν πήγε στο ΝΒΑ".

Επιπλέον η Μπασκόνια ανέφερε το συγκεκριμένο περιστατικό στην EuroLeague ζητώντας "την τήρηση των νομικών όρων και στην συγκεκριμένη περίπτωση την ακύρωση της μεταγραφής του παίκτη στον Ερυθρό Αστέρα".

TAGS ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ