ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Μπασκόνια: "Εκτός ο Χένρι για λόγους ντόπινγκ, το θέμα είναι διαδικαστικό"

Μπασκόνια: "Εκτός ο Χένρι για λόγους ντόπινγκ, το θέμα είναι διαδικαστικό"
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/INTIME

Φάκελο σε βάρος του Πιέρια Χένρι άνοιξε η FIBA για λόγους ντόπινγκ. Προσωρινά σε διαθεσιμότητα ο παίκτης. Για διαδικαστικό ζήτημα κάνει λόγο η Μπασκόνια.

Φάκελο σε βάρος του Πιέρια Χένρι άνοιξε η FIBA. Παράλληλα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ έθεσε τον Αμερικανό γκαρντ σε διαθεσιμότητα, με την Μπασκόνια να διακόπτει προσωρινά -όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της- το συμβόλαιό της με τον παίκτη, απόφαση στην οποία έχει συμφωνήσει και ο ίδιος.

Όπως ξεκαθαρίζουν οι Βάσκοι στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν επί του θέματος, πρόκειται μάλλον για ένα διαδικαστικό ζήματα, το οποίο δεν απορρέει από κάποιο θετικό δείγμα που παρέδωσε ο παίκτης σε έλεγχο αντι-ντόπινγκ. Κάπως έτσι, επιβεβαιώνεται εν μέρη το δημοσίευμα της AS που ήθελε την απουσία του Χένρι από τους τελευταίους αγώνες της Μπασκόνια να μην οφείλεται σε τραυματισμό, όπως είχε αρχικά αναφερθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Με αφορμή τη διενέργεια ελέγχου ρουτίνας αντιντόπινγκ στον παίκτη Πιέρια Χένρι από τις αρχές της FIBA, η FIBA συμφώνησε να ανοίξει φάκελο για τον παίκτη και την προσωρινή αναστολή της άδειας του μέχρι την επίλυση του θέματος. Τόσο ο φάκελος, όσο και η συμφωνηθείσα αναστολή δεν απορρέουν από το γεγονός ότι ο παίκτης έδωσε θετικό αποτέλεσμα στον έλεγχο αντιντόπινγκ για απαγορευμένες ουσίες, αλλά μάλλον απορρέει από διαδικαστικό ζήτημα.

Με δεδομένο ότι ο παίκτης έχει τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα μέχρι την ολοκλήρωση του εν λόγω φακέλου, η Μπασκόνια και ο Πιέρια Χένρι συμφώνησαν να τερματίσουν προσωρινά το υπάρχον συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών, με εμπιστοσύνη σε μια γρήγορη και ικανοποιητική επίλυση του ζητήματος το συντομότερο δυνατό.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νέα ενημέρωση".

TAGS ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ