ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Υπάρχει μεγάλο μίσος μεταξύ μας, δεν βλέπουμε τι γίνεται στον πλανήτη"

EUROLEAGUE /  -  (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / - (LATO KLODIAN / EUROKINISSI) LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Στην κατάσταση που επικρατεί εσχάτως (ξανά) στην Ελλάδα αναφέρθηκε -κατόπιν σχετικής ερώτησης- ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν. Τι είπε για τον Φιλίπ Πετρούσεβ.

Γι ακόμη μια φορά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδειξε πως ο λόγος κι οι σκέψεις του δεν περιορίζονται στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο προπονητής του Ολυμπιακού -αφού αναφέρθηκε σε όσα έγιναν με την Μπάγερν- απάντησε σε ερώτηση σχετικά με όσα έγιναν στον Ρέντη και την ένταση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ενώ εξήγησε πώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Φιλίπ Πετρούσεβ το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

"Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε με τη σωστή νοοτροπία, στις δύο πλευρές του παρκέ. Παίξαμε καλά στην άμυνα και βάλαμε πολλούς πόντους από αιφνιδιασμό και κυκλοφορία της μπάλας. Κατά κάποιον τρόπο, σε αυτό το σημείο σκεφτήκαμε ότι το παιχνίδι θα είναι πραγματικά εύκολο. Έτσι, φτάσαμε να κερδίζουμε τον αγώνα δίχως να κάνουμε κάτι το εντυπωσιακό. Το παιχνίδι ήταν στο +12 με το +15, έδειχνε να μπορεί να φτάσει στο +20, αλλά η Μπάγερν έδειξε διάθεση να παλέψει μέχρι το τέλος.

Δεχθήκαμε συνολικά 15 πόντους στο τέλος των κατοχών. Συνολικά μετρήσαμε τέσσερις μπάλες υπό διεκδίκηση που τις πήρε η Μπάγερν και σκόραρε. Σε όλες αυτές τις μπάλες, θα πρέπει να είμαστε εμείς πρώτοι. Εκτιμώ όμως τη νίκη, όπως και να έχει. Ειδικά μετά από δύο ήττες από Μονακό και Ρεάλ Μαδρίτης. Η Μπάγερν προερχόταν από τρεις σερί νίκες στην EuroLeague. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως η διοργάνωση έχει πολλούς τραυματισμούς, όλοι χάνουν παίκτες κι έχουν απώλειες. Η Μπάγερν είναι σκληρή διεκδικητής μιας θέσης για τα playoffs".

Για το πώς μπορεί να πείσει το τεχνικό επιτελείο τους παίκτες ότι ο αγώνας δεν τελειώνει στο +16 της πρώτης περιόδου: "Νομίζω είναι προφανές γιατί χάσαμε τα τρία επόμενα δεκάλεπτα. Δεν παίξαμε στον ίδιο ρυθμό. Αυτή την στιγμή το πρόβλημά μας είναι πως προσπαθούμε να βάλουμε στο rotation κάποιους παίκτες που ήταν καιρό έξω, λόγω τραυματισμού. Είναι πολύ λογικό να μην έχουν ρυθμό, αλλά δεν έχουμε άλλον τρόπο. Πρέπει να κάνουμε μια διαχείριση, που να βάζουμε σιγά σιγά παίκτες που ήταν έξω για τόσο καιρό.

Γενικά νομίζω ότι είμαστε καλοί. Δεν παίξαμε άσχημα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, απλά ήμασταν άστοχοι. Δεν ήμασταν άσχημοι με τη Μονακό. Κάθε αγώνας είναι δύσκολο. Όλα τα παιχνίδια είναι κλειστά. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, αυτό που μετράει είναι μόνο να κερδίζεις για να πας μπροστά".

Για το πώς σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Φιλίπ Πετρούσεβ: "Το πώς σκέφτομαι δεν έχει τόση σημασία, όσο τι σου δίνει ο παίκτης να πιστέψεις. Δηλαδή σε ποια είναι δυνατός και σε ποια αδύναμος. Η αίσθησή μου είναι ότι στο "4" ένας παίκτης που έχει αθλητικότητα και ξέρει καλά το άθλημα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως ήταν δύο μήνες έξω, ιδίως στο Σακραμέντο. Στις πρώτε προπονήσεις που έκανε εδώ, πιάστηκε. Αυτό σημαίνει ότι θέλει χρόνο. Γενικά είναι έξυπνος. Μπορεί να παίξει και στο "5" ανάλογα τις συνθήκες και τι μας δίνει ο αντίπαλος. Τώρα έχουμε πέντε ψηλούς, υψηλής κλάσης. Όλα εξαρτώνται από το παιχνίδι και από το ένστικτό μου, που ίσως κάποιες φορές είναι λάθος".

Για το ενδεχόμενο να διακοπεί κάθε αθλητική δραστηριότητα, μετά απ' όσα έγιναν στον Ρέντη: "Καλύτερο να τοποθετηθώ μόλις ανακοινωθούν τα μέτρα. Είναι πολύ κοινωνικό το θέμα και λιγότερο αθλητικό. Έχει να κάνει με την παιδεία, υπάρχει μεγάλο μίσος μεταξύ μας. Δεν βλέπουμε τι γίνεται στον πλανήτη. Αυτό το μίσος εκδηλώνεται με οπαδικά επεισόδια συνέχεια, στα οποία έχουν υπάρξει πρόσφατα και δυο νεκροί. Το να παρθούν μέτρα αυστηρά, για να είμαι ειλικρινής, αν είναι να προστατεύσουν τον αθλητισμό και τη ζωή των ανθρώπων, είμαι πολύ θετικός.

Από εκεί και πέρα, οι άνθρωποι που θα αποφασίσουν προφανώς είναι υπεύθυνοι. Ευχή μου είναι να συνεχίσουν τα πράγματα να υπάρχουν, να γίνονται, να συμβαίνουν, αλλά τα παιχνίδια να είναι γιορτή κι όχι πεδία αντιπαραθέσεων".

Για τον Λουκ Σίκμα: "Ήταν για έξι χρόνια στην Άλμπα, πιο πριν ήταν στη Βαλένθια. Εδώ ξαφνικά καλείται να μπει και να παίξει τον ρόλο που έπαιζε ο Άλεκ Πίτερς πέρσι, πίσω από τον Σάσα Βεζένκοβ. Αυτό συν τον τραυματισμό του, τον πήγαν λίγο πίσω. Πιστεύω πολύ στην αξία του. Ίσως μέσω της Stoiximan Basket League, να βρει καλύτερο ρυθμό για την EuroLeague".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ