ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Τρομερός παίκτης ο Σλούκας, μας βοήθησε να κερδίσουμε"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον πάγκο του Ολυμπιακού
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον πάγκο του Ολυμπιακού PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Για την ποιότητα του Κώστα Σλούκα αλλά και την επιστροφή του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από τη νίκη των ερυθρολεύκων στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -16 απέναντι στην ΑΕΚ και πήρε νίκη ψυχολογίας με 80-74 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χάρη στην τρομερή επιθετική ημέρα του Κώστα Σλούκα. Για την εμφάνιση του Έλληνα γκαρντ αλλά και την πίεση που άσκησε η ΑΕΚ μίλησε ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Είναι μία δύσκολη περίοδος για εμάς λόγω απουσιών. Δεν είχαμε στην διάθεσή μας και τον Σάσα Βεζένκοβ αλλά θα επανέλθουμε. Μας έβαλαν μεγάλη πίεση αλλά αντέξαμε. Η ΑΕΚ δούλευε όλη την εβδομάδα γι αυτό το ματς αλλά εμείς όχι. Έχουν ποιότητα, πήγαν το ματς εκεί που έπρεπε αλλά εμείς ανταποκριθήκαμε".

Όταν ερωτήθηκε για την μεγάλη βραδιά του Κώστα Σλούκα και την ηγετική του εμφάνιση, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε: "Αυτά είναι δημοσιογραφικά κόλπα. Είναι τρομερός παίκτης και έπαιξε εξαιρετικά, μας βοήθησε να κερδίσουμε".

Αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, ο Μπαρτζώκας είπε τα εξής:

"Συγχαρητήρια στην ομάδα. Κάτω από δύσκολες συνθήκες κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι, παίζοντας για 12-15 λεπτά. Η ΑΕΚ έπαιξε καταπληκτικά, σούταρε πολύ καλά τη μπάλα με τον Ράουτινς που είχε 7/8 μέχρι κάποιο σημείο. Μας έβαλαν πίεση, έπρεπε να παίξουμε καλά για να πάρουμε το παιχνίδι. Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για εμάς, είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, πράγματι, είναι πάρα πολλές οι απουσίες που έχουμε, όμως όταν γυρίσουν τα παιδιά, θα κάνουμε πάλι καλές εμφανίσεις.

Πάντα λέω ότι παίζει κι ο αντίπαλος. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην ΑΕΚ, το έκανα ήδη. Έπαιξε χωρίς πίεση, δεν είχε κάτι να χάσει. Εμείς αντιθέτως ήμασταν υποτονικοί και πασάραμε την μπάλα λάθος. Θέλαμε υπομονή. Η ΑΕΚ είναι μια ιδιαίτερη ομάδα, οι ψηλοί σουτάρουν και παίζουν με πρόσωπο στο καλάθι. Όταν αλλάξαμε στα σκριν, εκεί σταματήσαμε το σκορ των περιφερειακών της. Όταν κυκλοφορήσαμε την μπάλα, έπαιξε και ο Σλούκας καλά, είτε σκόραρε με τρίποντα, είτε έβγαλε ανοιχτούς τους ψηλούς και κερδίσαμε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ