ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Θα προσπαθήσει να αγωνιστεί ο Παπανικολάου, το τελευταίο παιχνίδι ήταν παραπάνω σκληρό από το κανονικό"

Μπαρτζώκας: "Θα προσπαθήσει να αγωνιστεί ο Παπανικολάου, το τελευταίο παιχνίδι ήταν παραπάνω σκληρό από το κανονικό"
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ότι η συμμετοχή του Κώστα Παπανικολάου παραμένει αμφίβολη για το Game 5 με την Φενέρμπαχτσε (21:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24), ενώ αναφέρθηκε και στο τέταρτο παιχνίδι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Φενέρμπαχτσε έπαιξε περισσότερο σκληρά απ' ό,τι επιτρέπεται.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το Game 5 με την Φενέρμπαχτσε (21:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24), με την συμμετοχή του Κώστα Παπανικολάου να παραμένει αμφίβολη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο καθεστώς συμμετοχής του αρχηγού της ομάδας στο παιχνίδι.

Αναλυτικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε:

Για το καθεστώς συμμετοχής του Κώστα Παπανικολάου: "Θα προσπαθήσει να βγάλει ένα μέρος της προπόνησης. Έχει αμυγδαλίτιδα, παίρνει αντιβίωση, είναι όμως αμφίβολο αν θα παίξει αύριο".

Για το Game 5: "Βλέπουμε το προηγούμενο παιχνίδι, γίνονται κάποιες μικρές μετατροπές, αναλύουμε που μπορεί να είμαστε καλύτεροι, σε ποια σημεία πήγαμε καλά, όπως κάνουν όλες οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο".

Για το τι πρέπει να βελτιώσει ο Ολυμπιακός στο Game 5: "Επειδή υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός, να αναφέρω ότι μέσα στην EuroLeague υπάρχουν τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Η regular season, τα play offs και το Final Four.

Αν πιστεύει ο κόσμος ότι ο Ολυμπιακός θα νικάει με 30 πόντους διαφορά και ότι θα βάζει 100αρες σε παιχνίδια play offs, σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα συμβεί και δεν μπορεί να συμβεί.

Η αντίπαλός μας είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο επειδή το παιχνίδι έχει γίνει πάρα πολύ σκληρό. Στο τελευταίο ματς, δε, ήταν παραπάνω σκληρό από το κανονικό, επειδή οι παίκτες έχουν παραπάνω πίεση απ’ ότι έχουν όλη τη χρονιά. Έτσι έχουν τα πράγματα. Τα play offs είναι μια ξεχωριστή σειρά, είτε στο NBA, είτε στην EuroLeague, είτε στο Eurocup, είτε στο BCL.

Στην ουσία, εμείς αυτό που καταφέραμε είναι να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο δεν φαίνεται στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια. Το πλεονέκτημα είναι στο πέμπτο. Είναι αυτό που έχεις παλέψει όλη τη χρονιά. Εμείς έχουμε την ευκαιρία μας, στο γήπεδο μας με τον κόσμο μας, να κάνουμε αυτό που θεωρούμε ότι μας αξίζει.

Η ατμόσφαιρα θα είναι δύσκολη για τους αντιπάλους μας, όπως ήταν και για εμάς στην Τουρκία. Αυτό που θέλαμε, δηλαδή να παίξουμε το τελευταίο παιχνίδι εδώ, όπως πέρυσι με τη Μονακό, το έχουμε καταφέρει.

Δεύτερον το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παλεύει για δεύτερη σερί σεζόν να πάει σε Final Four είναι μια ευλογία, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Το έχουν καταφέρει οι παίκτες μας. Είναι μια διαδικασία που μας κάνει καλύτερους. Αν καταφέρουμε και πάμε στο Final Four θα είναι ακόμη πιο σημαντικό.

Τρίτον, η ομάδα μας έχει καταφέρει πολύ σημαντικά πράγματα. Φυσικά και θα κριθούμε αν δεν πάμε στο Final Four, αλλά, όπως και να ;eχει, είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ. Μια κατοχή, ένα σουτ.

Η Φενέρ είναι μία πολύ καλή ομάδα, που δεν ήταν για 8η στην κανονική διάρκεια. Από συγκυρίες βρέθηκε εκεί. Έχει μεγάλη εμπειρία. Βλέπετε και στις άλλες σειρές τι γίνεται. Η ένταση είναι πολύ μεγάλη. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να απολαύσουμε το παιχνίδ

. Το γεγονός ότι όλη η αθλητική κοινωνία ασχολείται με αυτή τη σειρά είναι σπουδαίο. Είχαμε 85.000 αιτήσεις για να δουν το παιχνίδι. Αυτή η ομάδα προκάλεσε αυτό το ενδιαφέρον. Υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα. Πήγαμε στην Τουρκία για να πάρουμε πίσω το πλεονέκτημα και τα καταφέραμε.

Είχαμε πολλούς βασικούς παίκτες σε χαμηλή απόδοση. Νομίζω ότι πρέπει να πάμε με το σκεπτικό μας να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να κερδίσουμε".

Για το αν υπάρχουν προπονητικά τρικ σε αυτό το σημείο: "Όχι. Ακόμη κι αν υπάρχει ένα play ή μια κίνηση, έχουμε μεγάλη εμπειρία και εμείς και οι άλλοι και το διαβάζουμε".

Για το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου: "Όταν ήρθα πριν από δύο χρόνια, σιγά σιγά η ομάδα έχτισε μια μεγάλη σχέση με τον κόσμο. Το να πάμε στο Final Four θα είναι ένα μεγάλο επιστέγασμα. Από την πλευρά μου, το πώς έχει παίξει αυτή η ομάδα και τι έχει καταφέρει φέτος είναι ένα προπονητικό έργο. Για τους παίκτες είναι μια μεγάλη προσπάθεια και επαναλαμβάνω ότι το γεγονός ότι θα παίξουμε αυτό το ματς στο γήπεδο μας, είναι αυτό που θέλαμε".

Για την ψυχολογική προετοιμασία και τη λέξη "σκεπτικισμός" που ανέφερε: "Καταρχάς πρέπει να δούμε ότι δεν έχουν συχνά ομάδες να παίζουν για Final Four. Λίγες είναι οι ευρωπαϊκές ομάδες που το καταφέρνουν. Ο Ολυμπιακός είναι μέσα σε αυτό. Δύο χρόνια πριν δεν ήταν έτσι.

Θυμάμαι πολλούς δημοσιογράφους να λένε ότι έτσι όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, θα ξεχάσουμε το Final Four. Εμείς πάμε να το καταφέρουμε για δεύτερη σερί χρονιά. Τερματίσαμε δεύτεροι πέρυσι στη regular season και φέτος πρώτοι. Αυτό κάτι σημαίνει. Δεν το λέω για να ευλογήσω τα γένια μας. Είναι ψυχοφθόρες αυτές οι σειρές. Όλοι θα ήθελαν να συμμετέχουν".

Για το αν κινδυνεύει να σβηστεί ότι πετύχει ο Ολυμπιακός αν αποκλειστεί: "Θα γίνει κριτική όπως γίνεται παντού στον αθλητισμό. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν αυτά που έχει κάνει ή κριτικάρουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Λεμπρόν Τζέιμς. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεχτείς κριτική. Είναι μέρος του αθλητισμού. Το θέμα είναι πόσο σε επηρεάζει.

"Εγώ ήθελα να επιβάλλω ένα τρόπο παιχνιδιού που πίστευα ότι θα μας οδηγήσει ψηλά και μέχρι τώρα έχω δικαιωθεί. Έχουμε φτάσει ψηλά. Έχουμε πάρει όποιο εγχώριο τίτλο διεκδικήσαμε και έχουμε την ευκαιρία μας να πάμε σε ένα ακόμη Final Four. Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Είμαι πολύ αισιόδοξος. αλλά παίζει και ο αντίπαλος, ο οποίος είναι πολύ δυνατός και έμπειρος.

Χρησιμοποιούν διάφορα τρικ, όπως το να λένε ότι δεν είναι το φαβορί. Όλοι ξέρετε ότι η Φενέρ έχει μεγάλη εμπειρία και ταλέντο. Έχει μεγάλο βάθος. Πρόσθεσε έναν παίκτη σαν τον Ντόρσεϊ μέσα στην χρονιά που παίζει κομβικό ρόλο.

Ξέρουμε και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται από όλους τους προπονητές και ξέρουμε την πραγματικότητα. Αύριο είναι η μέρα της κρίσης. Θα παίξουμε με δύναμη, με ένταση και θα το ευχαριστηθούμε. Θα έχουμε και στρες. Είμαι πολύ αισιόδοξος".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ