FINAL FOUR

Μπαρτζώκας στην Game Night: "Λένε ότι είναι ωραία να είσαι στον Ολυμπιακό, αλλά έχει απαιτήσεις και στρες"

Ο Μπαρτζώκας στη συνέντευξη στο SPORT24
Ο Μπαρτζώκας στη συνέντευξη στο SPORT24 24 MEDIA/ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην Game Night για τον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου του Κυπέλλου Ελλάδας, όσο και για την αίγλη του τροπαίου,.

Ο Ολυμπιακός έπειτα από έντεκα χρόνια κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ (81-73) στον τελικό του Final Four στα "Δύο Αοράκια".

Ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε στην Game Night για τον τελικό του Κυπέλλου, για την τακτική προσέγγισή, αλλά και για την αίγλη που έχει αποκτήσει ένα τέτοιο τρόπαιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα:

Για τον Ντόρσεϊ: "Γιατί μπορούσε να είναι φρέσκος στο τελευταίο 20λεπτο. Οι πεντάδες είναι και πώς ταιριάζουν μεταξύ τους. Ήθελα να ανοίξω το ρόστερ, βγήκε τελικά, αφού νικήσαμε. Είναι και το μομέντουμ του παιχνιδιού. Είναι και ζήτημα ενστίκτου".

Ποιος είναι MVP: "Δεν θα ψηφίσω, είναι πάντα δύσκολη η θέση μου, πρέπει να στηρίζω όλους τους παίκτες. Η πεντάδα που τελείωσε το ματς έπαιξε καταλυτική άμυνα. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε με συνέπεια, βάζοντας και δύσκολα σουτ, είχε λιγότερη πίεση από εμάς. Χρειαζόμασταν αμυντική πεντάδα, γιατί και ο Παναθηναϊκός στο τρίτο δεκάλεπτο στις αρχές σκόραρε. Και αλλάξαμε τακτική στην άμυνα. Πολλές φορές παίζουν ρόλο και οι αποφάσεις της στιγμής, το tip in του Βεζένκοβ, το τρίποντο του Ντόρσεϊ παίζει ρόλο, όλα αυτά είναι κομβικά. Θα μπορούσαμε να μην είχαμε σκοράρει και ο Παναθηναϊκός αν έβαζε περισσότερα".

Αν θα πάψει η ομάδα αυτή να έχει πίεση: "Πάντα υπάρχει η πίεση του φαβορί, ιδίως σε ένα μονό παιχνίδι. Είναι καθαρά η προσέγγιση σε ένα μονό παιχνίδι, για αυτό και στο Κύπελλο, υπάρχουν εκπλήξεις. Δεν λέω πως αν το έπαιρνε ο Παναθηναϊκός θα ήταν έκπληξη. Ο Παναθηναϊκός είναι ποιοτική ομάδα. Αυτά που έγιναν κατά βάση στο πρώτο ημίχρονο, έβαλαν δύσκολα σουτ και μας έβαλαν πίεση, μείναμε ήρεμοι. Τους είπα ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να σουτάρει με τέτοια ποιότητα, να μείνουν κοντά στο σκορ και εμείς με την ποιότητά μας και με την τακτική μας, να έχουμε την τύχη στο παιχνίδι".

Για την αλλαγή τακτικής στην άμυνα: "Αλλάζαμε ανάλογα με το τι έκανε ο αντίπαλος διαφορετικές άμυνες. Όλα τα σουτ του Νέντοβιτς ήταν μαρκαρισμένα, έπαιξε καλή άμυνα στον Γουόκαπ ο Νέντοβιτς. Ο Νέντοβιτς είναι καθοριστικός στις νίκες του Παναθηναϊκού. Νιώθω ότι μπήκε σε πίεση, έπρεπε να βρουν δημιουργία".

Για το τουρνουά, αν αποκτά αίγλη το Κύπελλο: "Παρότι διάβασα για αποτυχία πως δεν ήταν γεμάτο γήπεδο, νιώθω ότι αν το σλόγκαν στο μπλουζάκι "Δεν είναι πόλεμος, είναι γιορτή", έτσι ήταν. Οι διαιτητές ήταν πολύ καλοί και οι πάγκοι των ομάδων. Η αίγλη σε κάθε τρόπαιο, δείχνει ότι πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο όσων συμμετέχουν. Αν υπάρχει αυτό αυτόματα και το τρόπαιο αποκτά άλλη αίγλη. Παλαιότερα όταν οι δύο ομάδες ήταν στο Fina Four της Ευρωλίγκας μοιραία το Κύπελλο δεν έπαιζε τόσο ρόλο. Τώρα απέκτησε μία άλλη αίγλη, μακάρι να γίνει και Final 8. Είναι θέμα τήρησης των κανόνων και να είσαι πιστός σε αυτά".

Για την επιστροφή από την απουσία και αν υπάρχει ανακούφιση: "Λένε ότι είναι ωραία να είσαι στον Ολυμπιακό, αλλά έχει απαιτήσεις και στρες, σήμερα ήταν ανακούφιση. Στην Ελλάδα ξέρουμε ότι πιο σημαντικό απ' οτιδήποτε άλλο εδώ στην Ελλάδα είναι τέτοια παιχνίδια. Ναι μεν είναι ζωής και θανάτου, αλλά υπάρχει και συνέχεια με τις απώλειες που υπάρχουν.΄

TAGS FINAL FOUR FINAL 4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ