EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Σπουδαίο που προκριθήκαμε στα playoffs με όλα αυτά τα προβλήματα, επιστρέφουν Μιλουτίνοβ - Πετρούσεβ"

Μπαρτζώκας: "Σπουδαίο που προκριθήκαμε στα playoffs με όλα αυτά τα προβλήματα, επιστρέφουν Μιλουτίνοβ - Πετρούσεβ"
INTIME SPORTS

Στον χαρακτήρα της ομάδας του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από την νίκη του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι και εξήγησε ότι Μιλουτίνοβ και Πετρούσεβ στοχεύουν τους αγώνες με τη Φενέρμπαχτσε και το Περιστέρι αντίστοιχα.

Χαρούμενος για τον στόχο της απευθείας πρόκρισης στα playoffs της EuroLeague δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά από την νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα στη Σταρκ Αρένα το βράδυ της Πέμπτης (4/4). Ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε στα προβλήματα τραυματισμών, στις αποχωρήσεις του περασμένου καλοκαιριού, αλλά και στον χαρακτήρα των παικτών του που μοίρασαν 27 ασίστ και έκαναν μόλις εννέα λάθη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

"Είμαστε ευγνώμονες για την ατμόσφαιρα. Το ματς ήταν πόλεμος και το είδατε όλοι. Ο Ερυθρός Αστέρας πάλεψε με ό,τι είχε για να κερδίσει το ματς. Έχει εκπληκτικό ταλέντο, έχει τον Τεοντόσιτς, έχει τον Νέντοβιτς, έχει και τον Μπόλομποϊ που έκανε φανταστική δουλειά στο ριμπάουντ και στο σκοράρισμα.

Έπρεπε να έχουμε καθαρίσει νωρίτερα. Είχαμε πολλά προβλήματα για να το καταφέρουμε. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, μου είπαν ότι εξασφαλίσαμε τα playoffs, πράγμα σπουδαίο με όλα αυτά τα προβλήματα που είχαμε, με τις αποχωρήσεις του καλοκαιριού. Πετύχαμε τον στόχο ακόμα μία φορά.

Πραγματικά το πιστεύω 100% ότι είναι σπουδαία η πρόκριση στα playoffs. Πέρυσι ήμασταν πρώτοι στην κανονική περίοδο, νικήσαμε τον ημιτελικό, προηγηθήκαμε για 39:57 στον τελικό και χάσαμε τον τίτλο με buzzer-beater. Όταν περνάς από δύσκολες καταστάσεις, δοκιμάζεται η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας σου. Με όλα αυτά τα προβλήματα, είμαστε ακόμα εδώ στην ελίτ, σε αυτή τη EuroLeague που χρόνο με τον χρόνο γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Το αποψινό ήταν πραγματικά περίεργο παιχνίδι, ήταν το δεύτερο σερί στο Βελιγράδι μετά από το έντονο με την Παρτίζαν. Αυτό δεν ήταν τόσο κρίσιμο για εμάς, γι' αυτό και στη διάρκειά του ένιωθα ότι χάσαμε όλες τις 50-50 μπάλες. Κάτι που δεν συμβαίνει όταν βρίσκεσαι σε ένα κρίσιμο ματς. Είχαμε όμως 27 ασίστ, που δείχνουν ότι δεν είμαστε εγωιστές. Παίζουμε μαζί, δεν έχουμε εγωιστές. Σέβομαι απεριόριστα τον Αστέρα, τον κόσμο του, τον προπονητή και τους παίκτες που προσπάθησαν πολύ για να μας νικήσουν. Είμαστε φίλοι εκτός γηπέδου, πέρυσι όμως χάσαμε εδώ και έτσι πρέπει να είναι το μπάσκετ. Πρέπει να έχει πολύ κόσμο.

Ο Μιλουτίνοβ είναι εκτός για δυόμιση μήνες, έχει επιστρέψει στις ομαδικές προπονήσεις και πιστεύουμε ότι θα παίξει στο επόμενο ματς. Ο Πετρούσεβ επιστρέφει την Κυριακή στο ματς του πρωταθλήματος. Είχαμε προβλήματα στο ριμπάουντ στα τελευταία δύο παιχνίδια, θα βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ