ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Σοκαρίστηκα από την άμυνά μας στην πρώτη περίοδο"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας EUROKINISSI

Πολύ προβληματισμένος από τον τρόπο με τον οποίο μπήκε ο Ολυμπιακός στο ματς με την Αναντολού Εφές δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που αποθέωσε την περιφέρεια της Αναντολού Εφές για την εμφάνισή της.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε το βράδυ της Παρασκευής (30/10), στο τέλος όμως ηττήθηκε από έναν ανώτερο αντίπαλο και έπεσε στο 3/3. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι παραξενεύθηκε από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του στο πρώτο δεκάλεπτο, έβγαλε το καπέλο στους περιφερειακούς της Αναντολού Εφές και εξήγησε ότι οι Πειραιώτες πρέπει να δουν το video και να συζητήσουν για να βελτιωθούν εν όψει της συνέχειας της EuroLeague 2020/21.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

"Είναι προφανές ότι η προσπάθειά μας στο δεύτερο μέρος δεν ήταν αρκετή για να κερδίσουμε μια τόσο ταλαντούχα ομάδα όπως η Αναντολού Εφές. Είναι έμπειροι, ξέρουν που να χτυπήσουν, πότε χρειάζονται υπομονή και πρέπει να εκτελέσουν με υπομονή στην επίθεση. Στο τέλος, η περιφέρειά τους έκρινε τον αγώνα. Για να είμαι ειλικρινής, σοκαρίστηκα από την άμυνά μας στο πρώτο μέρος, δεν μπορώ να καταλάβω πως δεχθήκαμε σχεδόν 30 πόντους στην πρώτη περίοδο. Ξεκίνησαν με 9/10 και δεν κάναμε ούτε ένα φάουλ. Αυτό που συνέβη στο τέλος δεν ήταν αρκετό, διότι αφήσαμε ταλαντούχους παίκτες να βρουν ρυθμό.

Πρέπει να μάθουμε, πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς. Τα αποτελέσματα είναι τρελά, αυτή είναι όμως η EuroLeague. Πρέπει να ξεχνάς κάθε αποτέλεσμα, να αναλύεις και να προετοιμάζεσαι για τον επόμενο αγώνα. Η Αναντολού Εφές έχει σχεδιαστεί καλά, έχει τον ίδιο προπονητή και τον ίδιο κόρμο εδώ και καιρό. Ο Σέιν Λάρκιν δεν είχε καλούς αριθμούς στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, έβαλε όμως κρίσιμα σουτ και στην ουσία τελείωσε το παιχνίδι. Ο Μίτσιτς, ο Σίμον, ο Μπομπουά κοντρόλαραν το παιχνίδι. Η Εφές είναι αυτό που είναι, εμείς είμαστε κάτι άλλο. Προσπαθούμε να χτίσουμε ομάδα με χαρακτήρα και στο πρώτο δεκάλεπτο ο χαρακτήρας δεν υπήρχε στο γήπεδο.

Όλη την εβδομάδα είχαμε πολύ καλές προπονήσεις με ένταση και συγκέντρωση, γι' αυτό είπα ότι σοκαρίστηκα στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν κάναμε φάουλ, όταν συμβαίνει αυτό μπορείς να αναλύσεις πάρα πολλά πράγματα. Πρέπει να δω το video, να ρωτήσω τους παίκτες. Δεν βάλαμε τα χέρια μας στη μπάλα, δεν ακολουθήσαμε τα σκριν, κέρδιζαν απόσταση και όταν έχει χώρο ένας παίκτης σαν τον Μίτσιτς, είναι δύσκολο να αντιδράσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να δρας και όχι να αντιδράς. Σε κομβικές φάσεις δεν πήραμε τα ριμπάουντ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ