ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Σε καλό επίπεδο για την εποχή, ξέρουμε όλοι τι χρειάζεται να κάνουμε με την Μπαρτσελόνα"

EUROLEAGUE 2022-2023 /        (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2022-2023 / ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός θέλει να είναι ανταγωνιστικός στον αυριανό (7/10) αγώνα με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη (21:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για την πρεμιέρα της EuroLeague, προσθέτοντας ότι οι "ερυθρόλευκοι" ξέρουν τι να κάνουν.

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Βαρκελώνη όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (7/10) την Μπαρτσελόνα (21:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στέκεται στην δυσκολία του αγώνα.

"Είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα. Παίζουμε εκτός έδρας, κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο και μένει να δούμε τι θα καταφέρουμε», σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, αρχικά, για να προσθέσει: "Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο καμία ομάδα δεν είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο εκτέλεσης αμυντικά και επιθετικά. Παρόλα αυτά, το ταλέντο των παικτών που υπάρχει στην Μπαρτσελόνα είναι πολύ σημαντικό. Έχει πολύ βαθύ ρόστερ, με μεγάλη ικανότητα, ακόμη κι αν υπάρχουν κάποιες απουσίες.

Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να παίξουμε το παιχνίδι και κάθε κατοχή να είναι σημαντική για εμάς, έτσι πρέπει να το εκλάβουμε, ώστε στο τέλος να δούμε τι καταφέραμε. Η Μπαρτσελόνα έχει τον ίδιο προπονητή κάποια χρόνια, έχει καλή εκτέλεση στα plays της γενικά, έχει πάρα πολλά plays και προσπαθεί να στοχεύσει σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Αμύνεται καλά στην μπάλα, στις συνεργασίες δύο δύο.

Γενικά εμείς έχουμε ένα πλάνο που αναλύσαμε στους παίκτες αναφορικά με το πως πρέπει να παίξουμε. Στο τέλος της ημέρας, όμως, μόνο η ένταση που παίζεις σου δίνει νίκες. Η αθλητικότητα, η υπευθυνότητα κάθε παίκτη να εκπληρώσει τον ρόλο του".

Για την εικόνα του Ολυμπιακού και στο Super Cup ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: "Κάναμε εννιά παιχνίδια προετοιμασίας, συν δύο στην Ρόδο. Θεωρώ πως είναι ικανοποιητικός αριθμός για να προετοιμαστούμε. Το πρόβλημα είναι πως στα τελευταία τρία είχαμε όλο το ρόστερ μας και αυτό όχι τελείως, γιατί στην Ρόδο δεν έπαιξε ο Μπλακ. Δεν θέλω, όμως, να παραπονιέμαι.

Νομίζω πως κάναμε μια καλή προετοιμασία και δεν είχαμε τραυματισμούς. Για την εποχή μας είμαστε σε ένα καλό επίπεδο και μας βοηθά το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη της ομάδας γνωριζόμαστε από πέρυσι..

Ξέρουμε όλοι τι χρειάζεται να κάνουμε. Θεωρώ πως θα είμαστε ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι και πως θα παλέψουμε απέναντι σε μια ομάδα που ειδικά μέσα στην έδρα της είναι πολύ δύσκολο να την αντιμετωπίσεις".

Βεζένκοβ: "Τελείωσαν οι δικαιολογίες"

Ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε και αυτός για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού, δηλώνοντας: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που πάντα πρωταγωνιστεί. Που θέλει στην φετινή Ευρωλίγκα να πάρει τον τίτλο μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες τα δύο τελευταία χρόνια.

Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να παίζεις σε αυτή την έδρα, όμως, και εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 100% και να παλέψουμε για κάθε πιθανότητά νίκης που έχουμε".

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει την νίκη, ο ταλαντούχος φόργουορντ τόνισε: "Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό. Να παίξουμε πάρα πολύ καλή άμυνα. Η Μπαρτσελόνα στοχεύει σε κάθε επίθεση. Είμαι μια ομάδα που έχει τον ίδιο προπονητή τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οπότε πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μην κάνουμε λάθη και να είμαστε πνευματικά έτοιμοι στο μπασκετικό ξύλο που παίζει η αντίπαλός μας, πρέπει να ανταπεξέλθουμε.

Σίγουρα οι ομάδες ακόμα ‘ψάχνονται’ , είναι μόλις η πρώτη αγωνιστική, όμως, ξέρουμε πως στην Ευρωλίγκα το κάθε αποτέλεσμα μετράει… Για αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη".

Κλείνοντας, μιλώντας για την προετοιμασία που επηρεάστηκε λόγω του EuroBasket ανέφερε: "Κάθε προπονητής και κάθε παίκτης θα ήθελε το κάτι παραπάνω, αλλά όπως είπα από σήμερα ξεκινά η Ευρωλίγκα, κάθε αποτέλεσμα μετράει, οπότε τελείωσαν οι δικαιολογίες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ώστε να διεκδικούμε το κάθε παιχνίδι και να μαζεύουμε νίκες που θα είναι πολύ σημαντικές στην εξέλιξη της λίγκας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ