ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Πρόκληση ο αγώνας με την Μπάγερν"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Φενέρ
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Φενέρ PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν (15/12, 21:30, Novasports 4 και LIVE από το SPORT24) ότι η γερμανική ομάδα αποτελεί μία πρόκληση λόγω στυλ παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα με την Μπάγερν (15/12, 21:30, Novasports 4 και LIVE από το SPORT24) για την 15η αγωνιστική της EuroLeague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στέκεται στην ποιότητα της γερμανικής ομάδας και να τονίζει ότι στην EuroLeague δεν παίζει ρόλο το όνομα του αντιπάλου, αφού όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες.

Αναλυτικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε:

Για την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα: "Όλοι όσοι συμμετέχουν στην EuroLeague ξέρουν τις δυσκολίες της. Πολλές φορές ο κόσμος και η κοινή γνώμη βλέπουν τα ονόματα των ομάδων και κρίνουν από αυτά. Αλλά η EuroLeague αποδεικνύει ξεκάθαρα πως υπάρχουν πολύ ισχυρά ρόστερ, φιλοσοφίες ομάδων και καλά προγράμματα. Παντού πρέπει να είσαι έτοιμος να κερδίσεις. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το πρόγραμμα, δηλαδή με ποια ομάδα έχεις παίξει πριν, πώς έχεις παίξει, πόσο έχεις ταξιδέψει, αλλά αυτά συμβαίνουν σε όλους και δεν μπορείς να τα παρουσιάζεις επιλεκτικά σαν δικαιολογίες για την ομάδα σου."

Για την κατάσταση του τραυματισμού του Φαλ: "Χθες έκανε προπόνηση κανονικά, θα κάνει και σήμερα. Ξέρετε είναι ένα κορμί 2,20 στο οποίο ένα διάστρεμμα δεν έχει την ίδια επίδραση στον οργανισμό σε σχέση με ένα πιο κοντό. Πάντως έκανε προπόνηση κανονικά και πιστεύω θα είναι αύριο αρκετά καλά για να μας βοηθήσει".

Για τον αγώνα με την Μπάγερν: "Η Μπάγερν είναι ένα παιχνίδι πρόκληση για μας. Διάβασα και λίγο τις αναλύσεις που κάνετε και λέτε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει οπωσδήποτε να κάνει το δύο στα δύο. Πρέπει να σας πω ότι η Μπάγερν είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι λόγω του τρόπου παίζει και της φόρμας που είναι τώρα. Γενικά έχουν μικρύνει το ροτέισον, παίζει με περίπου οκτώ παίκτες, αλλά παίζουν πολύ καλά μαζί. Συνηθίζουν να επιτίθενται στους παίκτες που κατά τη γνώμη τους είναι αδύναμοι αμυντικά προσπαθώντας κάθε φορά να επιτεθούν στο μις-ματς και στην άμυνα παίζουν πάνω κάτω όπως εμείς. Ένα 60-70% του χρόνου της άμυνάς τους είναι με αλλαγές με ευκίνητους ψηλούς που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το πλάνο".

Για την κατάσταση της Μπάγερν: "Κι εμείς και αυτοί έχουμε 4 νίκες στα 5 στα τελευταία ματς. Οπότε δεν έχει καμία σχέση. Το παιχνίδι αυτό είναι ένα παιχνίδι πρόκληση για τους παίκτες μας και για μας. Είναι δύσκολο παιχνίδι και θα είναι σημαντικό να έχουμε τη γνωστή υποστήριξη που έχουμε από τους φίλους μας εδώ γιατί είναι ένα παιχνίδι που δεν είναι εξ ορισμού κερδισμένο".

Για το πλάνο αντιμετώπισης της Μπάγερν: "Δεν εστιάζουμε κάπου. Παίζουν με τρεις ψηλούς που είναι περίπου ίδιοι. Ο Χάντερ, ο Ρούμπιτ και ο Τόμας οι οποίοι παίζουν και το 4 και το 5. Έχουν την ικανότητα να παίξουν καλά και το ποστ παιχνίδι και να σουτάρουν καλά απ’ έξω. Και στην ουσία πέντε περιφειακοί, τώρα που δεν παίζει πολύ ο Χίλιαρντ, παίζει περισσότερο ο Γιάραμαζ. Είναι εύκολο να καταλάβεις τί κάνουν, αλλά είναι δύσκολο να παίξεις όμως γιατί αυτοί οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση.

Ο προπονητής είναι αρκετό καιρό εκεί και έχει μεταδώσει τη φιλοσοφία του. Πέρσι πήγαν στα play offs και για ένα ματς δεν πήγαν στο Final Four και πιστεύω ότι πρόσθεσε πολύ μεγάλη εμπειρία. Δηλαδή πήρε παίκτες που ξέρουν πολύ καλά την Ευρωλίγκα. Δείτε τον Χάντερ ή τον Χίλιαρντ. Παίρνουν παίκτες που στοχεύουν ψηλά. Γενικά είναι δύσκολη ομάδα. Πιστεύω ότι αν παίξουμε καλά θα κερδίσουμε. Πρέπει όμως να παίξουμε καλά, δεν είναι ένα παιχνίδι που με μέτρια εμφάνιση το κερδίζεις".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ