EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Πώς θα κάνω εγώ προετοιμασία; Οι παίκτες μας θα ταξιδέψουν απευθείας στο Μόναχο"

Μπαρτζώκας: "Πώς θα κάνω εγώ προετοιμασία; Οι παίκτες μας θα ταξιδέψουν απευθείας στο Μόναχο"
EUROKINISSI

Για το "πρέπει" της νίκης και την μαχητικότητα του Ολυμπιακού μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πριν εξηγήσει τις δυσκολίες που έχει η ομάδα του εξαιτίας των "παραθύρων" της FIBA για τις εθνικές ομάδες.

Πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκανε ο Ολυμπιακός και από τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τον αγώνα με την Παρτίζαν, αλλά και στον υπερθετικό βαθμό ενοχλημένος από την κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στη FIBA και τη EuroLeague δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας το βράδυ της Πέμπτης (10/11).

Ο Έλληνας προπονητής εξήγησε ότι θα χάσει σημαντικούς παίκτες από την προετοιμασία για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Μπάγερν (πέρα από τον Μιχάλη Λούντζη που μπήκε στη δωδεκάδα για τον αγώνα με τη Λετονία, διαθέσιμοι για το ματς με το Βέλγιο θα είναι και οι Λαρεντζάκης - Παπανικολάου) , τους οποίους οι Πειραιώτες θα συναντήσουν απευθείας στο Μόναχο καθώς εκείνοι θα ταξιδέψουν από το Βέλγιο απευθείας στη Γερμανία την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

"Ήταν ένα αγχωτικό παιχνίδι για εμάς. Όλη την εβδομάδα έπρεπε να δούμε πως θα προσεγγίσουμε αυτόν τον αγώνα γιατί προερχόμασταν από δύο εντός έδρας ήττες. Υπήρχε το "πρέπει" για να κερδίσουμε. Καταφέραμε να νικήσουμε με άνεση, χάρη στην άμυνά μας, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Ήμασταν συνεπείς εκεί και παλέψαμε για κάθε κατοχή, για κάθε ριμπάουντ, για κάθε μπάλα. Στην επίθεση το ξέρουμε ότι έχουμε ταλέντο, απλώς πρέπει να παίζουμε μαζί, χωρίς να είμαστε εγωιστές.

Κοιτάζουμε μόνο το επόμενο παιχνίδι με τη Μπάγερν. Ελπίζω να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Είχαμε μια υπερβολή, δεν κάναμε τα απλά πράγματα, θέλαμε να ενθουσιάσουμε τον κόσμο στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Στο +8 με τη Μονακό και στο +16 με τη Βαλένθια δεν παίξαμε με τη λογική. Θέλω να πάει καλά η Εθνική, τη στηρίζουμε με προπονητές, με παίκτες, με φυσιοθεραπευτές, αλλά η δική μου θέση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Θα λείψουν δύο-τρεις παίκτες από την προετοιμασία μας και θα τους βρούμε απευθείας στο Μόναχο. Αν αυτό είναι φυσιολογικό για μία ομάδα που προετοιμάζεται για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, τι να πω. Δεν ευθύνεται κανείς, ούτε οι προπονητές, ούτε οι παίκτες που ρισκάρουν. Αυτή η κατάσταση βοηθάει μόνο τον κόσμο στην Κρήτη που θα δει το ματς. Κανέναν άλλο. Δεν ξέρω πως θα γίνει η προετοιμασία μας για το ματς με τη Μπάγερν.

Δεν μας έχει ρωτήσει κανείς για τροποποιήσεις και αλλαγές στη EuroLeague. Δεν είναι θέματα των προπονητών βέβαια, αλλά αν ζητηθεί η γνώμη μας, θα είναι σημαντικό".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ