ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Με ανησυχεί η εικόνα του Ολυμπιακού μετά από νίκες"

Ο Μπαρτζώκας στο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν
Ο Μπαρτζώκας στο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν EUROKINISSI

Ενοχλημένος από την έλλειψη θέλησης και κινήτρου από τους παίκτες του, που έδειξαν αλαζονική συμπεριφορά, δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από την εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από τη Βιλερμπάν.

Πολύ προβληματισμένος ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με τη Βιλερμπάν. Όχι τόσο από την ήττα, όσο από την αλαζονική, όπως την χαρακτήρισε, συμπεριφορά των παικτών του. Ο προπονητής των ερυθρόλευκων αναφέρθηκε στα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας του μετά από μεγάλες νίκες και παραδέχθηκε ότι δεν ψάχνει πόσα θετικά αποτελέσματα θα χρειαστούν για να χωρέσουν οι Πειραιώτες στην οκτάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

"Συγχαρητήρια στη Βιλερμπάν. Έπαιξε ως ομάδα. Εμείς μετά από τρεις σερί νίκες έπρεπε να παίξουμε ένα δύσκολο ματς στην έδρα ματς με μαχητικό πνεύμα, να μην είμαστε εγωιστές, να αντιλαμβανόμαστε τη σημασία του αγώνα ειδικά όταν είχαμε εκτός ρόστερ τον Παπανικολάου, τον Μάρτιν και τον Λαρεντζάκη.

Έπρεπε να είμαστε τουλάχιστον μαχητές, πέρα από τα ποσοστά στο σουτ, αντί γι' αυτό όμως όλες τις 50-50 κατοχές που είναι πάντα σημαντικές, τις χάσαμε όλες. Αυτό κάτι δείχνει. Δείχνει ότι η θέληση και το κίνητρό μας μπορούν να αμφισβητηθούν. Ήταν αλαζονική η οπτική μας για τον αγώνα και πήραμε αυτό που αξίζαμε.

Η προσέγγισή μας δεν ήταν η κατάλληλη. Ξέρουμε ότι είχαμε ελλείψεις, ότι ο αντίπαλος είναι ικανός και έρχεται από ήττα. Τουλάχιστον έπρεπε να έχουμε την απαραίτηση θεώρηση για το παιχνίδι. Χάναμε τις διεκδικούμενες κατοχές και δεχόμασταν κάρφωμα. Όταν βλέπεις παίκτες να κοιτάνε, κάτι σημαίνει. Εγώ είμαι υπεύθυνος γι' αυτό. Πρέπει να παίζουμε μαζί, όχι μόνο στην επίθεση. Και στην άμυνα. Ο Σλούκας έκανε δύο φάουλ νωρίς και δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του παιχνιδιού.

Μας έλειπε ένας παίκτης στο πέντε, οπότε έπρεπε να παίξει ο Ζαν-Σαρλ μόνο στο πέντε. Αυτομάτως έπρεπε να παίξουμε με περισσότερους γκαρντ για να βγουν τα λεπτά. Το πόσες νίκες θα χρειαστούν είναι τελείως λάθος, εμείς πρέπει να βλέπουμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Αυτό προσπαθώ να χτίσω.

Απέναντι σε μια ομάδα που είναι εκεί που είναι, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν υπερέχει σε ταλέντο. Μετά από νίκη πρέπει να δείχνεις χαρακτήρα, μετά από ήττα όλοι το κάνουν, συσπειρώνονται. Αν ο Ολυμπιακός μετά από νίκες δεν είναι συγκεντρωμένος, αυτό τον καθιστά ομάδα χαμηλότερου επιπέδου από αυτό στο οποίο πρέπει να είναι. Και με τη Βαλένθια όταν παίξαμε, ερχόμασταν από νίκη. Αυτό με ανησυχεί, το πως η ομάδα θα μπαίνει στα ματς. Δεν παίξαμε για να κερδίσουμε, παίξαμε με λάθος τρόπο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ