EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Η σειρά θα έχει πολλά πάνω-κάτω, χωρίς τον Ντόρσεϊ σκοράραμε περισσότερο"

Μπαρτζώκας: "Η σειρά θα έχει πολλά πάνω-κάτω, χωρίς τον Ντόρσεϊ σκοράραμε περισσότερο"
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ / INTIME SPORTS

Για το 1-0 του Ολυμπιακού, για την εμφάνιση του Κάναν, αλλά και για τον Ολυμπιακό που χωρίς τον Ντόρσεϊ σκόραρε πολύ περισσότερο μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από το 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε.

Σίγουρος ότι η σειρά των playoffs της EuroLeague με τη Φενέρμπαχτσε θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από το 1-0 του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε και στις διαφορές που έχει το στυλ παιχνιδιού της ομάδας του με τον Αϊζέια Κάναν σε σχέση με την περσινή ομάδα στην οποία αγωνιζόταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

"Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, με ένταση, με νευρικότητα και από τις δύο ομάδες, όμως ήταν ένα τυπικό Game 1 σειράς των playoffs. Η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα έδρας παίζει κάτω από μεγάλη πίεση, επειδή δουλεύεις όλη τη σεζόν γι' αυτό το αβαντάζ και τελικά μπορεί να το πετάξεις μέσα σε 40 λεπτά. Η Φενέρμπαχτσε έχει ποιότητα, με έμπειρους παίκτες, με έμπειρο προπονητή, ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς.

Ήταν το πρώτο βήμα, μία πολύ σημαντική ομάδα, όμως το δεύτερο ματς θα είναι πολύ πιο δύσκολο. Όλοι πρέπει να είναι υπομονετικοί, θα είναι κατοχή-κατοχή, θα πρέπει να βάλουμε περισσότερους παίκτες στο σκοράρισμα, τους χρειαζόμαστε όλους σε αυτή τη φάση της σεζόν, να βοηθήσουν όλοι ακόμα και με μία κατοχή. Το μόνο που έχει τώρα σημασία είναι η νίκη και όχι τα στατιστικά.

Έχουν περάσει οκτώ μήνες από τη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για τον αντικαταστάτη του Ντόρσεϊ. Είναι σούπερ επιθετικός παίκτης, όμως χωρίς αυτόν σκοράραμε περισσότερους πόντους και είχαμε καλύτερα νούμερα, η ομαδική δουλειά είναι πιο σημαντική από το αν μπήκε στα παπούτσια του Ντόρσεϊ ο Κάναν. Ρωτήστε τον αν είχε μεγαλύτερο κίνητρο, νομίζω ότι του δώσαμε ανοιχτά σουτ, ήταν όλα με καλές προϋποθέσεις. Αν εξαιρέσουμε ένα μακρινό που έχασε. Όλα ήταν μετά από έξτρα πάσα. Νομίζω ότι έτσι μπορεί να δείξει κι αυτός το ταλέντο του.

Κάθε στατιστική κατηγορία παίζει ρόλο. Είχαμε λιγότερα ριμπάουντ και χειρότερο ποσοστό στα δίποντα, όμως τους οδηγήσαμε με την άμυνά μας σε πολλά λάθη. Θα έχει πολλά πάνω-κάτω η σειρά, από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο. Πρέπει να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας, να παίζουμε κατοχή-κατοχή.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και τον κόσμο της ομάδας, η ομάδα ήταν φανταστική, όπως πρέπει να είναι σε κάθε ματς playoffs. Υπάρχει μεγάλη βελτίωση, παίζει ρόλο ότι ο Ολυμπιακός είναι σε νικηφόρα πορεία, υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον κόσμο και στην ομάδα. Ξέρουν ότι θα δώσουμε μάχες και θα παλέψουμε τα παιχνίδια. Η πορεία εκτιμάται και ο κόσμος είναι πολύ υποστηρικτικός, όχι μόνο απόψε, και πέρυσι και φέτος σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ