ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας για Βεζένκοβ: "Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Δύσκολα θα προλάβει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Σάσα Βεζένκοβ, όπως εξήγησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη media day της Πέμπτης (4/2). "Πόναγε, θα δοκιμάσει, αλλά με μία προπόνηση δεν ξέρω αν μπορεί να είναι στη δωδεκάδα" είπε χαρακτηριστικά.

Από αμφίβολη έως εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του -τραυματία στο γόνατο- Σάσα Βεζένκοβ στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (5/2 στις 21:00) για την 24η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague, όπως εξήγησε στη σημερινή media day ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε ότι ο Βούλγαρος φόργουορντ δεν έχει προπονηθεί (θα δοκιμάσει και το πρωί της Παρασκευής), με αποτέλεσμα οι πιθανότητες να μην είναι με το μέρος των ερυθρόλευκων που, σύμφωνα με τον "καπετάνιο" τους, θέλουν να είναι συμπαγείς απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

"Για εμένα που είμαι Έλληνας, είναι ντέρμπι ιδιαίτερο επειδή λείπει ο κόσμος. Δυστυχώς το μπάσκετ χωρίς κόσμο δεν είναι το ίδιο σπορ. Και στον πρώτο γύρο παίξαμε χωρίς οπαδούς. Είναι ένα θέμα, πραγματικά αξεπέραστο. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στο μέλλον και θα έχουμε κόσμο, για να νιώσουμε κι εμείς καλύτερα και οι παίκτες. Να καταλάβουν τη σημασία ενός παιχνιδιού από αυτή τη σκοπιά.

Τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα ιδιαίτερα, είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά από τις τρεις ήττες χάσαμε τα δύο ματς στην τελευταία κατοχή. Πιστεύω ότι το β' μέρος με τη Μπαρτσελόνα ήταν από τα καλύτερά μας φέτος. Τηρουμένων των αναλογιών, επειδή παίζουμε εδώ και καιρό χωρίς βασικούς μας φόργουορντ, τον Παπανικολάου και τον Βεζένκοβ, θέλουμε να είμαστε συμπαγείς. Οι παίκτες αποφασίζουν στο τέλος, μια καλή απόφαση, ένα σουτ, μια άμυνα κρίνουν τα παιχνίδια. Βλέπεις απρόβλεπτα αποτελέσματα, εκκωφαντικά σκορ. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ο αντίπαλός μας στην Ελλάδα, αν και δεν παίζουμε στην Ελλάδα, θα είμαστε έτοιμοι πνευματικά και ψυχολογικά.

Ο Βεζένκοβ δεν έχει κάνει προπόνηση, πόναγε. Θα δοκιμάσει σήμερα, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας. Με μία προπόνηση δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορεί να είναι στη δωδεκάδα. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι να μην παίξει.

Εχουμε δοκιμάσει 40 διαφορετικές πεντάδες, είναι αντικείμενο έρευνας το πως ξεκινάμε τα ματς. Πρέπει να είμαστε στο επίπεδο που πρέπει, έχουμε κάνει μεγάλες νίκες και μεγάλες ήττες, ειδικά εδώ στο ΣΕΦ, απρόσμενες. Ο Παναθηναϊκός είναι από τις ομάδες που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε επειδή είναι χαμηλά στη βαθμολογία. Δεν είναι έτσι αυτό το ματς, είναι πάντα άξιος αντίπαλος, έχει αλλάξει προπονητή και με τη Βαλένθια ήταν πάρα πολύ καλός".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ