EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Ενίσχυση του ρόστερ για ένταση στις προπονήσεις"

 EUROLEAGUE / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÔÓÓÊÁ  (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÔÓÓÊÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποκάλυψε τι είπε στους παίκτες του και εξήγησε ότι περιμένει προσθήκες για να ανέβει η ένταση στις προπονήσεις της ομάδας του.

Αν υπήρχε ένας άνθρωπος που πίστευε ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας , αυτός ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής των ερυθρόλευκων ανέλυσε το τεχνικό κομμάτι της αναμέτρησης και εξήγησε ότι περιμένει ενίσχυση του ρόστερ τις αμέσως επόμενες μέρες ώστε στη διακοπή της EuroLeague να μπορεί να δουλέψει με περισσότερη ένταση στις προπονήσεις για να εμφανίσει ένα καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια της σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

" Θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα, τους οπαδούς, τους προπονητές γι' αυτή τη νίκη. Ήταν πολύ σημαντική κάτω από αυτές τις συνθήκες. Έπρεπε να παλέψουμε για κάθε κατοχή, στην άμυνα και στην επίθεση, είχαμε 19 επιθετικά ριμπάουντ, έξι μπλοκ και 14 κλεψίματα, τους αναγκάσαμε σε 21 λάθη. Σε κάθε μέρος του αγώνα που έπρεπε να παλέψουμε, το κάναμε. Όπως λέω όμως, πρέπει να ξεχάσουμε όσα έγιναν, διότι βρισκόμαστε στη EuroLeague. Ήταν το δεύτερο ματς μιας διπλής εβδομάδας, οπότε η ποιότητα ήταν χαμηλή. Έπρεπε να ρίξουμε τον ρυθμό, έπρεπε να δώσουμε πολλές μπάλες στο ποστ και να δημιουργήσουμε από εκεί γιατί χάσαμε τους δύο βασικούς δημιουργούς μας.

Αφιερώνω αυτή τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7 και εύχομαι καλή τύχη στον Βασίλη Σπανούλη γιατί αύριο θα κάνει το χειρουργείο του. Είπα στους παίκτες ότι δεν έχει σημασία πόσοι είμαστε, κατεβήκαμε εννέα με έναν 17χρονο, τους είπα ότι ο κόσμος περιμένει από εμάς να παλέψουμε κάθε κατοχή. Η τακτική ήταν αυτή. Τους είπα ότι έπρεπε να μείνουμε ενωμένοι, ο κόσμος ήθελε να δει πολεμιστές. Αυτό που χρειαζόταν, το κάναμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια διακοπή, παίζουμε ξανά σε 15 μέρες.

Είναι ένα καλό διάστημα για να προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τη διοίκηση να ενισχύσουμε την ομάδα γιατί και ο Βασίλης θα είναι έξω και ο Ρότσεστι για έναν μήνα. Όπως καταλαβαίνετε, δεν έχουμε τοπική λίγκα και χτίζουμε την πρόοδό μας από τις προπονήσεις. Αν δεν έχεις άτομα να δουλέψεις με ένταση, δεν έχεις και καλούς αγώνες. Φέρνουμε και παιδιά από την αναπτυξιακή ομάδα. Έχουμε το επόμενο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν εδώ και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Απόψε κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, στο τρίτο δεκάλεπτο δεχθήκαμε τέσσερις πόντους και πραγματικά κάναμε πολύ καλή δουλειά. Η Άλμπα και η Ζάλγκιρις ήταν ομάδες που σούταραν εξωφρενικά καλά από την περιφέρεια, μας βρήκαν σε κακή μέρα. Χρειάζεται σταθερότητα και περιορισμός των κακών ημερών.

Δεν έχω κανένα παράπονο από τη διοίκηση. Θέλουμε παίκτες που θα έρθουν χωρίς εγωισμό και θα έχουν κάποια στοιχεία. Να έχουν παίξει ξανά στην Ευρώπη και να βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, να παίζουν κάπου, γιατί αν βρίσκονται καιρό εκτός και χρειαστούν έναν μήνα... Όσο υπάρχει στην ομάδα ο Σπανούλης, ο Ολυμπιακός θα είναι ομάδα του Σπανούλη. Πάντα χρειαζόταν παίκτες να τον υποστηρίζουν, καλούς ψηλούς στο πικ εν ρολ και καλούς σποτ σουτέρ. Καμιά φορά χαλάει αυτή η ισορροπία, για πολλούς και διαφορους λόγους. Ο Παπανικολάου και ο Μιλουτίνοβ έχουν το επίπεδο, αλλά όταν έχεις αλλάξει τρεις προπονητές μέσα στη χρονιά, δεν είναι εύκολο να έχεις σταθερότητα στην απόδοσή σου. Σήμερα μίλησα με τον Κώστα και του ζήτησα να μην επηρεάζεται από ένα χαμένο σουτ. Τον προκάλεσα λίγο και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτά που έκανε απόψε ".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ