ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Εκτός μέχρι τέλος της χρονιάς ο Μάρτιν, δεδομένη η ποιότητα του Κουφού"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε φάση από το φιλικό με τη Λάρισα
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε φάση από το φιλικό με τη Λάρισα EUROKINISSI

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ότι ο Χασάν Μάρτιν έχει τεθεί εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τον Κουφό είναι μία καλή ευκαιρία για τον διεθνή σέντερ και τον Ολυμπιακό για να δουν αν θα συνεργαστούν και του χρόνου.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον αυριανό (25/2) αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στέκεται στις δηλώσεις του στην απώλεια του Χασάν Μάρτιν και την προσθήκη του Κώστα Κουφού.

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε αρχικά ότι ο Μάρτιν έχει τεθεί εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο (ρήξη μηνίσκου), ενώ σχετικά με τον Κουφό τόνισε ότι είναι δεδομένη η αξία του διεθνή σέντερ, τονίζοντας ότι αυτοί οι αγώνες που μένουν μέχρι το τέλος της σεζόν είναι μία καλή ευκαιρία τόσο για τον Κουφό όσο και για τον Ολυμπιακό για να δουν αν υπάρχει προοπτική συνεργασίας και για την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού:

Για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ: "Εχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχουν παιχνίδια στα οποία προδιαγεγραμμένα ο Ολυμπιακός έχει χάσει ή κερδίσει. Έχει κάνει μεγάλες εκπλήξεις νικώντας και χάνοντας παιχνίδια που κανείς δεν περίμενε.

Επειδή δεν είμαστε σταθεροί δεν μου αρέσει να λέω κάτι τέτοιο. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, το όνομα, το ταλέντο και η ποιότητα του αντιπάλου το αποδεικνύουν. Μετράει βέβαια και σε τι κατάσταση συναντάς κάθε ομάδα.

Εμείς προερχόμαστε από ήττες, όπως και η ΤΣΣΚΑ, οι οποίες βέβαια έχουν εξήγηση. Η ΤΣΣΚΑ είχε τραυματισμούς με τον Μιλουτίνοβ και τον Σενγκέλια, ενώ έχασε αγώνες και ο Τζέιμς, έκανε προσθήκες. Στην ίδια κατάσταση είμαστε και εμείς γιατί ο Παπανικολάου δεν παίζει εδώ και πολύ καιρό, ενώ σε προηγούμενα παιχνίδια δεν έπαιξαν Χάρισον και Βεζένκοβ. Προσπαθούμε να ανασυνταχθούμε, όπως και με την μεταγραφή του Κουφού.

Για τους τραυματισμούς του Μάρτιν και του Παπανικολάου και πόσο σημαντικοί είναι: Ο Μάρτιν είναι εκτός μέχρι το τέλος της χρονιάς. Με αυτόν και τον Παπανικολάου εκτός χάσαμε τους δύο παίκτες που παίζουν με την μεγαλύτερη ένταση και ενέργεια και όλοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά.

"Το θέμα του Παπανικολάου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και μας καίει πολύ. Δεν είναι μόνο θέμα ορθοπεδικών αλλά και νευροχειρουργών και είναι αρκετοί οι επιστήμονες που έχουν πέσει πάνω του. Δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι πέρα από ότι άμεσα δεν θα παίξει. Ο Μάρτιν θα είναι έναν μήνα έξω, ο Χάρισον έκανε όλη την ομαδική προπόνηση, θα κάνει και την σημερινή και εκτός απροόπτου θα είναι στην 12αδα".

Για το αν θα έχει κίνητρο ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος της σεζόν: "Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι ο σύλλογός μας είναι πάνω από όλους. Ο Ολυμπιακός έχει αυτό το μέγεθος και όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πάνω από εγωισμούς. Πρέπει να παίξουμε για την ομάδα και να κάνουμε αυτό που πρέπει".

Για τον Κώστα Κουφό: "Σίγουρα έρχεται σαν μία λύση ανάγκης ο Κουφός. Δυστυχώς ο Μάρτιν έπαθε ρήξη μηνίσκου. Αμέσως έπρεπε να προχωρήσουμε σε κίνηση. Δυστυχώς το να βγάλουμε παίκτη από ομάδα δεν είναι εύκολο. Ο Κώστας έχει μία δεδομένη ποιότητα και μία φήμη που τον συνοδεύει για το ταλέντο του, όμως είναι είναι έναν χρόνο έξω.

Πήραμε μία απόφαση που είναι προς όφελος και των δύο. Και του Κώστα για να ξαναμπει στο μπάσκετ, αλλά και για εμάς για να πάρουμε έναν παίκτη με την ποιότητά του. Το πόσο γρήγορα θα μας δώσει λύσεις είναι κάτι αμφίβολο. Επειδή όμως πρόκειται για Έλληνα παίκτη σε πολύ καλή ηλικία, με αυτό το ταλέντο και δυνατότητες, νομίζω ότι είναι μία καλή ευκαιρία και για τον Ολυμπιακό και για τον Κώστα να δούμε αν θα συνεργαστούμε και του χρόνου".

Ο Σάσα Βεζένκοβ από την πλευρά του τόνισε: "Είμαστε σε δύσκολη θέση τον τελευταίο μήνα. Πρέπει να παίξουμε συγκεντρωμένα, να δώσουμε το 100% και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη με τους προηγούμενους αγώνες.

Σίγουρα ο ρυθμός του αγώνα, τα ριμπάουντ και η ενέργεια που θα βγάλουμε και η άμυνα είναι τα κλειδιά, ενώ πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι στην επίθεση.

Δεν υπάρχει ατομικό κίνητρο, αλλά μόνο ομαδικό. Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να νικήσουμε, ώστε να γυρίσει το τσιπάκι και να βελτιωθεί το κλίμα. Για αυτό πρέπει να παίξουμε καλά και να τα δώσουμε όλα, ελπίζοντας ότι αυτό θα είναι αρκετό για να νικήσουμε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ