ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Έχουμε κερδίσει με εκατό, έχουμε κερδίσει και με 68 πόντους"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ INTIME

Έριξε αμέσως τους τόνους ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από το διπλό του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, λέγοντας πως το μυαλό όλων πρέπει να βρίσκεται απλά στο επόμενο ματς.

Στη σημασία του αποτελέσματος στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από το διπλό του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Ο Έλληνας προπονητής έριξε, ωστόσο, τους τόνους λέγοντας πως η ομάδα του πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει με τον τρόπο που δουλεύει όλη τη σεζόν, κοιτάζοντας δηλαδή απλά το επόμενο παιχνίδι και τίποτα περισσότερο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

"Ήταν ένα ματς που έπρεπε να πάρουμε για να τερματίσουμε πρώτοι. Δικαιούμαστε να είμαστε πρώτοι με βάση τις εμφανίσεις μας αλλά αυτό δεν κρίνει κάτι καθώς τα playoffs κρίνουν τους τίτλους και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τότε. Ήταν ένα καλό αμυντικά παιχνίδι αλλά είμαστε ευχαριστημένοι. Φυσικά έχουμε πολύ βαρύ πρόγραμμα στη συνέχεια και πρέπει να προετοιμαστούμε για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και της EuroLeague. Σήμερα οι πλέιμεικερ έκαναν καλή δουλειά, ελέγξαμε τον ρυθμό του αγώνα και παίξαμε καλή άμυνα στον Μέικον. Ήταν ομαδική δουλειά. Το ματς δεν ήταν όσο θεαματικό όσο θα θέλαμε αλλά έπρεπε να το κερδίσουμε" ήταν τα λόγια του στην κάμερα της ΕΡΤ.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Μπαρτζώκας είπε πως: "Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μας, για ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι που κάναμε. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε 62 πόντους, τους δώσαμε τα σουτ που θέλαμε. Κάναμε μια επαγγελματική εμφάνιση για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά πρέπει να πω ότι δεν ήταν νίκη τίτλου, όλα παίζονται στα playoffs. Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από την φιλοσοφία μας, από την προετοιμασία για το επόμενο ματς. Τα υπόλοιπα, δουλεύοντας καλά, θα έρθουν.

Παίξαμε πολύ συγκεντρωμένα, το να κάνεις φάουλ, πολλές φορές δείχνει αδυναμία. Γενικά ήμασταν συγκεντρωμένοι. Βάλαμε πίεση στον Παναθηναϊκό, σκοράραμε εύκολα με βολές, μπορούσαμε να δώσουμε φάουλ, αλλά το κλειδί ήταν ότι δεν τους δώσαμε δεύτερες επιθέσεις στο δεύτερο μέρος. Το βελτιώσαμε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Δουλεύουμε και στις δύο πλευρές του γηπέδου, κανείς δεν δουλεύει στο ένα. Έχουμε καλούς παίκτες στην άμυνα, στο να μαρκάρουμε καλούς περιφερειακούς, αλλά έχουμε και καλό αμυντικό πλάνο. Ο ρυθμός χρειάζεται και τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός, όπως είχα διαβάσει στα media, είχε σημαδέψει αυτό το παιχνίδι για να παίξει αποφασιστικά με τον κόσμο του. Ξέραμε ότι θα γίνει νευρικό ματς, με φιζικάλιτι, το κερδίσαμε. Έχουμε κερδίσει με εκατό, έχουμε κερδίσει και με 68. Το σημαντικό είναι να κερδίζεις με όλους τους τρόπους".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ