ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Δύσκολο να παίξει ο Μάρτιν, πιο έτοιμη η Μονακό στο δεύτερο παιχνίδι"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο παιχνίδι με τη Βιλερμπάν PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ότι λογικά ο Χασάν Μάρτιν θα απουσιάσει και από τον δεύτερο αγώνα της σειράς με την Μονακό, ενώ τόνισε ότι οι Μονεγάσκοι θα είναι καλύτεροι στο αυριανό (22/4) παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στην σειρά με την Μονακό με την νίκη του με 71-54 στο Game 1 των προημιτελικών της EuroLeague, ωστόσο μία ημέρα αργότερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας κοιτάζει ήδη το επόμενο παιχνίδι με τους Μονεγάσκους. Και αυτό είναι λογικό, αφού αυτό είναι προγραμματισμένο για αύριο (22/4, 19:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24).

Ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων" στάθηκε στο γεγονός ότι στο δεύτερο παιχνίδι όλα θα είναι διαφορετικά, παραδέχθηκε ότι λογικά ο Χασάν Μάρτιν θα χάσει και αυτό τον αγώνα λόγω του τραυματισμού του, ενώ τόνισε ότι περιμένει την Μονακό πιο συγκεντρωμένη.

Αναλυτικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε:

Για το Game 2 με την Μονακό: "Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε προσήλωση στο αμυντικό κομμάτι και είχαμε καλές επιλογές όταν κυκλοφορούσαμε την μπάλα. Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι ότι Μονακό θα έρθει πιο πεινασμένη στο δεύτερο παιχνίδι, πιο έτοιμη, πιο συγκεντρωμένη.

Εμείς πρέπει οπωσδήποτε να μην υποτιμήσουμε σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο. Δε θα το κάνουμε, ξέρουμε όλοι ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και ότι σε αυτές τις σειρές για να έχεις συνέχεια στη διοργάνωση πρέπει να ξεχνάς άμεσα τι έγινε στο προηγούμενο ματς, είτε χάνεις είτε κερδίζεις. Ελπίζουμε η ατμόσφαιρα στο γήπεδο να είναι ανάλογη της χθεσινής και η ομάδα να είναι το ίδιο συγκεντρωμένη ώστε να πάρουμε και το δεύτερο ματς".

Για το τι μπορεί να αλλάξει στο δεύτερο παιχνίδι σε αγωνιστικό και τακτικό επίπεδο σε σχέση με το πρώτο: "Οι ομάδες έχουν μία αγωνιστική φυσιογνωμία την οποία έχουν δείξει όλη τη χρονιά, σε μία σειρά 60 παιχνιδιών. Μπορούν να γίνουν κάποιες αλλαγές στην τακτική. Τόσο εγώ όσο και ο κόουτς Ομπράντοβιτς όταν αναλύσουμε το παιχνίδι και δούμε ότι κάτι δεν πήγε όπως το θέλαμε προφανώς θα κάνουμε κάποια αλλαγή στην τακτική. Όμως γενικά οι ομάδες είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε αμυντική φιλοσοφία του αντιπάλου. Σίγουρα θα αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά μικρά".

Για την συμμετοχή του Χασάν Μάρτιν: "Νομίζω πως δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Γενικά δεν είμαι αισιόδοξος. Θα δούμε αύριο, όμως, έχει μεγάλο οίδημα και είναι δύσκολο να είναι αύριο έτοιμος να παίξει".

Για το αν ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο ματς στην άμυνα στο πρώτο παιχνίδι της σειράς: "Τέλειο δεν υπάρχει. Ποτέ. Υπήρχαν κάποιες φάσεις που θα μπορούσαμε να σταματήσουμε με φάουλ ή που θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια άλλη αμυντική επιλογή. Δεν υπάρχει τέλειο παιχνίδι, αλλά οι παίκτες ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα και φάνηκε από το γεγονός ότι υποχρεώσαμε την Μονακό σε 18 λάθη. Πολλά από αυτά μας έδωσαν πόντους στον αιφνιδιασμό οπότε αυτό ήταν σημαντικό".

Για το αν ο Ολυμπιακός θα αγκαλιάσει την πρόκριση σε περίπτωση που νικήσει αύριο (22/4) και κάνει το 2-0 στην σειρά: "Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα γίνει αν προηγηθούμε με 2-0, πρέπει να το κάνουμε πρώτα. Τόσο εγώ όσο και οι παίκτες σκεφτόμαστε πώς θα κάνουμε το 2-0. Το τι θα γίνει μετά, θα είμαστε εδώ να το συζητήσουμε".

Για το γεγονός ότι εμφανίζεται πιο ήρεμος στον πάγκο και αν πιστεύει ότι δεν θα τον προδώσει η ομάδα του: "Δεν θα με προδώσει η ομάδα αν χάσει ένα παιχνίδι ή έναν τίτλο, δεν το βλέπω έτσι. Είμαι χρόνια στον χώρο, συμμετέχω πέμπτη φορά σε playoffs της Ευρωλίγκας με τρίτη διαφορετική ομάδα. Το μπάσκετ είναι μία δουλειά που εμπεριέχει πολύ συναίσθημα, κυρίως από τους φίλους της ομάδας. Νιώθουν χαρούμενοι όταν κερδίζουμε και στενοχωριούνται όταν χάνουμε.

Πιο πολύ στενοχωριόμαστε εμείς βέβαια. Η ομάδα όμως έχει δείξει όλη τη χρονιά ότι μπορείς να βασίζεσαι σε αυτήν, δείχνει ότι θα παλέψει. Ότι υπάρχει υγεία στη σχέση μεταξύ των παικτών. Υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, συνεκτικότητα, και συνοχή στην ομάδα μας. Είναι όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν μία ομάδα καλή. Τώρα το αν θα φτάσει στο Final Four ή δεν θα φτάσει, το αν θα πάρει το πρωτάθλημα ή αν πήρε το Κύπελλο, πολλές φορές όλα αυτά είναι ζήτημα συγκυριών.

Πολλές φορές τραυματισμοί παίζουν ρόλο. Το σίγουρο όμως είναι ότι πρέπει να έχεις μία συνταγή που ο Ολυμπιακός κατά τη γνώμη μου την έχει αυτή τη χρονιά. Για αυτό νιώθω ωραία. Άλλες φορές θυμώνω και τσαντίζομαι, αλλά μην το προσωποποιούμε. Αν δείτε αυτό συμβαίνει με όλους τους προπονητές της Ευρωλίγκα. Πάντα χρειάζεται τύχη, μπορεί να έχεις την τέλεια συνταγή, την τέλεια προσπάθεια και μία στιγμή να αποβεί μοιραία. Ας σκεφτόμαστε όμως θετικά, αυτή η ατμόσφαιρα που είχαμε χθες εδώ δείχνει ότι όλοι απολαμβάνουν την ομάδα μας να μάχεται. Αυτή τη στιγμή το να μαχόμαστε είναι το πιο σημαντικό".

Για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού: "Τα μεγάλα κλαμπ έχουν αυτή τη δυνατότητα, κοιτάξτε πώς είναι οι συνθήκες εδώ. Σε ένα μεγάλο κλαμπ έχεις παραπάνω πίεση, αλλά και αυτό το προνόμιο, να έχεις παραπάνω υποστήριξη".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ