ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Δεν βλέπουμε τον αγώνα με την Ρεάλ ως μία μονομαχία Φαλ-Ταβάρες"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας EUROKINISSI

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ενόψει του αυριανού (8/10) αγώνα του Ολυμπιακού με την Ρεάλ (21:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) ότι οι Μαδριλένοι είναι η πιο έτοιμη ομάδα στην Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι κανείς στην ομάδα δεν βλέπει το ματς ως μία μονομαχία του Φαλ με τον Ταβάρες.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον αυριανό (8/1) αγώνα με την Ρεάλ (21:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για την 2η αγωνιστική της EuroLeague και στάθηκε στον βαθμό ετοιμότητας των Μαδριλένων, ενώ τόνισε ότι δεν βλέπει τον αγώνα ως μία μονομαχία του Φαλ με τον Ταβάρες.

Αναλυτικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε:

Για τον αγώνα με την Ρεάλ: "Η Ρεάλ αυτή τη στιγμή είναι ίσως η πιο έτοιμη ομάδα στην Ευρώπη. Αυτό οφείλεται στο ότι ο προπονητής της είναι πολλά χρόνια στην ομάδα, έχει έναν σταθερό κορμό και έχει προσθέσει έμπειρους παίκτες στο ρόστερ.

Εκτός από το βάθος 15-16 παικτών που έχει (σ.σ η Ρεάλ)- που βοηθάει να διατηρεί τον ρυθμό ψηλά - είναι μία ομάδα που δείχνει να είναι σε πολλή καλή κατάσταση. Αυτό φάνηκε και από την ευκολία με την οποία νίκησε την Εφές την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά και ότι δεν έχει ηττηθεί ακόμα φέτος.

Έχουμε αυτονόητα μία δύσκολη αποστολή και πρέπει να εκτελέσουμε πολύ καλά το πλάνο μας για να μπορέσουμε να νικήσουμε το ματς".

Για το αν η μονομαχία των γιγαντόσωμων Φαλ-Ταβάρες και των ριμπάουντ θα κρίνει πολλά: "Δεν το βλέπω καθόλου έτσι. Αλήθεια. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα συνεργασιών. Ποτέ ένας παίκτης δεν είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε. Έχει καθαρά σχέση με το ομαδικό παιχνίδι. Ούτε είναι ότι θα παίζει ο Φαλ όποτε παίζει ο Ταβάρες και όταν βγαίνει ο ένας θα βγαίνει και ο άλλος. Δεν το βλέπουμε έτσι. Τα ριμπάουντ είναι σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού και χρειάζεται ομαδική δουλειά για αυτό.

Γενικά είναι ένα παιχνίδι που εμείς πρέπει να πασάρουμε πολύ. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αν πας βαθιά, είναι μία ομάδα όπου οποιαδήποτε στιγμή η μπάλα πάει στο "ζωγραφιστό" ένας παίκτης πάντα αμύνεται στην μπάλα, ένας δεύτερος έρχεται από την δυνατή ή την αδύνατη πλευρά και ο Ταβάρες κάτω από το καλάθι. Αν δεν πασάρεις την μπάλα, αν δεν την μετακινήσεις, δεν έχεις καμία τύχη. Πρέπει λοιπόν να μετακινείς την μπάλα πολύ γρήγορα και να επιτεθείς έτσι. Η Ρεάλ σίγουρα θα εκθέσει το εγωιστικό παιχνίδι".

Για το ποιες είναι οι σκέψεις για την πιθανή συνύπαρξη των Πουαριέ και Ταβάρες στο παρκέ: "Φέτος δεν έχει συμβεί αυτό. Πέρυσι έπαιζαν μαζί Πουαριέ και Ταβάρες. Παίζει ή ο ένας ή ο άλλος. Στο "4" παίζει κυρίως ο Γιαμπουσέλε. Δεύτερο τεσσάρι δεν υπάρχει. Υπάρχει ο Βούκτσεβιτς που στην EuroLeague δεν έπαιξε.

Οι άλλοι είναι φόργουορντ. Μπορεί όμως να παίξει ο Τέιλορ στο 4, ενώ έχει αγωνιστεί εκεί και ο Ρούντι Φερνάντεθ. Όταν υπάρχουν δύο ψηλοί και εσύ θες να επιτεθείς στο τρανζίσιον, αυτοί θα πιέσουν το επιθετικό ριμπάουντ και θα δυσκολευτείς να έχεις την κατοχή. Ας μιλήσουμε μετά το παιχνίδι για αυτό".

Ο Μουστάφα Φαλ από την πλευρά του δήλωσε: "Θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι όπως κάθε αγώνα της EuroLeague. Θέλουμε να παίξουμε όσο πιο σκληρά γίνεται και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι σίγουρα μία πολύ καλή ομάδα η Ρεάλ, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για να κερδίσουμε.

Κάθε μάχη σε κάθε θέση επηρεάζει το παιχνίδι όχι μόνο η δική μου με τον Ταβάρες. Έχει μεγάλο μέγεθος και ποιότητα, θα είναι μία μάχη για εμένα και για τον Χασάν. Η Ρεάλ έχει γεμάτο ρόστερ και μεγάλα σώματα. Πρέπει να παλέψουμε σαν ομάδα για να πάρουμε την νίκη, γιατί θα υπάρξουν μάχες σε κάθε θέση".

Δείτε τις δηλώσεις των Μπαρτζώκα και Φαλ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ