ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Δεν είμαστε τρένο, όπως όλες οι ομάδες, έχουμε κάνει κι εμείς ήττες"

EUROLEAGUE /  -  (EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / - (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλησε να κατεβάσει τους τόνους ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Άλμπα Βερολίνου (08/02, 21:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για την 24η αγωνιστική της EuroLeague, τονίζοντας ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν είναι τρένο.

Οι συνεχόμενες νίκες του Ολυμπιακού τον έχουν φέρει στην 1η θέση στην EuroLeague. Ενόψει του αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου στην Γερμανία (08/02, 21:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για την 24η αγωνιστική της διοργάνωσης ωστόσο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλησε να κατεβάσει τους τόνους.

Η αναφορά περί... τρένου δεν άρεσε στον τεχνικό των "ερυθρόλευκων", μου θέλησε να υπενθυμίσει πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. "Δεν είμαστε… τρένο. Όπως όλες οι ομάδες, έχουμε κάνει ήττες. Εύχομαι να είμαστε υγιείς. Οι ανθρώπινες σχέσεις και ο ανθρώπινος παράγοντας μας δοκιμάζουν. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το κλίμα, αυτή τη φιλοσοφία και νοοτροπία, του να είμαστε ένας για όλους και όλοι για έναν".

Για την θέση του Ολυμπιακού στην βαθμολογία τόνισε: "Δε λέει κάτι η βαθμολογία. Είναι αφελές να κοιτάς τη βαθμολογία και να επαναπαύεσαι. Πάμε με την ίδια νοοτροπία που μας έχει φέρει την πρώτη θέση. Πρέπει να είμαστε σοβαροί".

Για τις απουσίες της ομάδας: "Συνεχίζουμε να έχουμε τις απουσίες των Σλούκα και Πίτερς. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε".

Κλείνοντας, μιλώντας για το πλάνο της ομάδας, τόνισε: "Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτό το σύνολο παικτών. Παίζουν για την ομάδα και το κλαμπ τους συγκέντρωσε εδώ και τους βοήθησε να έχουν αυτή τη φιλοσοφία. Ανεξάρτητα από το αν έχουμε απουσίες ή μικρότερο μπάτζετ. Κάθε φορά, θέλουμε να δίνουμε μια μάχη. Είναι νωρίς για συμπεράσματα. Εμείς πρέπει να μείνουμε σοβαροί για να πετύχουμε τους στόχους μας".

Τέλος, για τον αγώνα με την Άλμπα τόνισε "Είναι μια ομάδα υψηλού ρυθμού. Παίζει το ίδιο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον τρόπο παιχνιδιού της, αλλά να επιβάλλουμε τον δικό μας".

Γουόκαπ: "Δεν είμαστε one man show"

Ο Τόμας Γουόκαπ από την πλευρά του στάθηκε στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στηρίζεται στο σύνολο και όχι στις μονάδες. Αναλυτικά, ο Αμερικανός δήλωσε:

Για τον αγώνα με την Άλμπα: "Το ότι η Άλμπα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας δείχνει το επίπεδο της Ευρωλίγκας, γιατί είναι πολύ καλή ομάδα. Παίζει πολύ καλό μπάσκετ και υπήρξαν πολλά παιχνίδια που σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει. Οι διαφορές των ομάδων της Ευρωλίγκας είναι πολύ μικρές.

Για το γεγονός ότι ο ο Ολυμπιακός στηρίζεται στο σύνολο και καλύπτει τις απουσίες: "Έχουμε βαθύ ρόστερ, όμως, θεωρώ πως έχει να κάνει και με τη φιλοσοφία του κόουτς. Η ομάδα δεν εξαρτάται από έναν και μόνο παίκτη. Φυσικά μας πληγώνει το ότι ο Σλούκας είναι εκτός, γιατί κάνει πολλά στην οργάνωση και στην δημιουργία.

Όμως, οι φιλοσοφία μας είναι πως όλοι παίρνουν τη μπάλα, δεν είναι one man show. Για αυτό και όταν έχουμε απουσίες η προσαρμογή είναι πιο εύκολη. Όταν ο Παπανικολάου ήταν εκτός στο ξεκίνημα της σεζόν αγχώθηκα, όμως, ένας άλλος παίκτης βγήκε μπροστά, ο Σακίλ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ