ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Αγώνας-αίνιγμα με την Ζενίτ"

Μπαρτζώκας: "Αγώνας-αίνιγμα με την Ζενίτ"
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Μόναχο EUROKINISSI

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ενόψει του αγώνα με την Ζενίτ ότι ο Ολυμπιακός δεν ξέρει τι να περιμένει λόγω της αποχής της ρωσικής ομάδας από την δράση, ενώ στάθηκε στα δυνατά της σημεία.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε για την Αγία Πετρούπολη όπου αύριο (5/11, 19:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) θα αντιμετωπίσει την Ζενίτ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παραδέχεται την ιδιαιτερότητα του αγώνα δεδομένου ότι η ρωσική ομάδα μετά τις 2 πρώτες αγωνιστικές στην EuroLeague έπαιξε μόλις έναν αγώνα στην VTB League λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που την ταλαιπώρησαν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού:

Για την ιδιαιτερότητα του αγώνα με την Ζενίτ: "Είναι ένας αγώνας αίνιγμα υπό την έννοια ότι η Ζενίτ έπαιξε μόνο ένα παιχνίδι μετά τη διακοπή λόγω κορονοϊού στο ρωσικό πρωτάθλημα, ένα ματς που κέρδισε 40 πόντους. Βέβαια αυτό δεν ήταν ένα κριτήριο για να δούμε και εμείς που ακριβώς βρίσκονται"

Για το τι ομάδα είναι η Ζενίτ: "Είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει καλά χαρακτηριστικά και πολλούς καλούς σουτέρ στην περιφέρεια. Φυσικά ένα εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα είναι πάντα δύσκολο, ιδίως στην Ρωσία".

Για το αν οι δύο συνεχόμενες ήττες (Μπάγερν, Εφές) έχουν επηρεάσει τους "ερυθρόλευκους" ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: "Όταν χάνεις παιχνίδια πολλές φορές στην επόμενη αναμέτρηση είσαι πιο ενεργοποιημένος και παίζεις με μεγαλύτερη ένταση γιατί θέλεις να διορθώσεις αυτά που έκανες λάθος. Όμως, άλλες φορές όταν κερδίζεις και υπάρχει καλό κλίμα είσαι πιο εφησυχασμένος, όπως ίσως συνέβη και με εμάς κόντρα στην Μπάγερν.

Αυτή τη στιγμή κάθε αγώνας είναι μια ξεχωριστή ιστορία, μια ξεχωριστή χώρα, πόλη, ομάδα, παίκτες, προπονητές... Όλα είναι διαφορετικά. Είναι μια περίεργη κατάσταση για όλους μας και αυτή η αναμέτρηση έχει την δυσκολία του, όπως όλα στην Ευρωλίγκα. Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι που πρέπει να παίξεις καλά αν θέλεις να κερδίσεις".

Ο Χασάν Μάρτιν από την πλευρά του τόνισε αρχικά για το παιχνίδι: "Θεωρώ πως το κλειδί θα είναι να ξεκινήσουμε δυνατά. Στα δύο τελευταία παιχνίδια ήμασταν αργοί στο ξεκίνημα. Θα πρέπει, λοιπόν, να παίξουμε με ένταση και να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα. Η αντίπαλός μας έχει κάποιους καλούς σουτέρ και αθλητικούς ψηλούς, οπότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε".

Για το αν έχει επηρεαστεί η ψυχολογία της ομάδας από τις ήττες από Μπάγερν και Αναντολού Εφές: "Δεν θα το έλεγα, παρόλα αυτά θέλουμε απελπισμένα τη νίκη. Είχαμε μια εβδομάδα με πολύ καλές προπονήσεις και είμαι αισιόδοξος για τη νίκη. Θα πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Είναι ακόμη πολύ νωρίς στη φετινή σεζόν και οι ήττες δεν μας έχουν επηρεάσει τόσο πολύ, όμως, όπως είπα και πριν θέλουμε απελπισμένα τη νίκη".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ