ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Πώς βρήκε τον τρόπο να "χωρέσει" το συμβόλαιο του Κέβιν Πάντερ στο καλοκαίρι των μειώσεων

Ο Κέβιν Πάντερ
Ο Κέβιν Πάντερ ABA LIGA/DRAGANA STJEPANOVIC

Ο Κέβιν Πάντερ πήρε την πρόταση που είχε για εκείνον στο τραπέζι η Μπαρτσελόνα. Πώς όμως οι μπλαουγκράνα βρήκαν τα χρήματα που χρειάζονταν για να τον δελεάσουν; Η Mundo Deportivo έχει την απάντηση.

Η μεταγραφή του Κέβιν Πάντερ έρχεται να ταράξει τα νερά στην EuroLeague και να δημιουργήσει νέες συνθήκες στη free agency. Λίγες μόλις ώρες μετά από το "διαζύγιο" με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και την απόφαση να πάρει το χρίσμα ο Ρότζερ Γκριμάου, ο ισπανικός σύλλογος έκανε την κίνηση - ματ, ούσα μια ανάσα από την απόκτηση του Κέβιν Πάντερ.

Πώς όμως κατάφερε να βρει τα χρήματα που απαιτούνταν για να υπογράψει τον 30χρονο γκαρντ, σε ένα καλοκαίρι που -βάσει όσων έχουν ειπωθεί- συνοδεύεται από μεγάλη μείωση του προϋπολογισμού;

Η Mundo Deportivo έχει την εξήγηση.

Σύμφωνα λοιπόν με το ισπανικό δημοσίευμα, η αποχώρηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κι εκείνη του Νίκολα Μίροτιτς δημιούργησαν τον απαραίτητο χώρο προκειμένου η Μπαρτσελόνα να είναι σε θέση να δώσει στον Κέβιν Πάντερ το συμβόλαιο που χρειαζόταν. Ήτοι το ποσό των 3.000.000€ (μεικτά) σε ετήσια βάση για διετή συνεργασία.

Πόσα όμως από αυτά καταλήγουν στην τσέπη του; Λίγο πάνω από 1.600.000€ βάσει των υπολογισμών που κάνει η Mundo Deportivo δεδομένης και της υψηλής φορολογίας που υπάρχει στην Καταλονία.

Παρεμπιπτόντως, στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε κι η Ρεάλ Μαδρίτης για τον παίκτη, το οποίο όμως δεν αποδείχθηκε αρκετό.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ