ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Οι τρεις λόγοι που "κόβεται" ο Καλάθης

Μπαρτσελόνα: Οι τρεις λόγοι που "κόβεται" ο Καλάθης
INTIME

Η Mundo Deportivo αφενός επιβεβαιώνει την απόφαση της Μπαρτσελόνα να τερματίσει τη συνεργασία της με τον Νικ Καλάθη αφετέρου παραθέτει τους λόγους που οδηγήθηκε εκεί.

Ο Νικ Καλάθης ενημερώθηκε από την Μπαρτσελόνα ότι δεν υπολογίζεται για την επόμενη σεζόν και αυτή είναι μια πληροφορία που δεν αμφισβητείται πλέον από πουθενά.

Η Mundo Deportivo καθυστέρησε στην αναπαραγωγή της είδησης, αλλά σταδιακά "χτύπησε" το θέμα στην κεντρική σελίδα της διαδικτυακής έκδοσής της, παρουσιάζοντας όλες τις παραμέτρους από τη δική της πλευρά. Κυρίως όμως αυτήν που αφορά την καταλανική ομάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Ζοζέ Ιγνάσιο Ουγκέτ, η διοίκηση των μπλαουγκράνα απευθύνθηκε πρώτα στον ατζέντη του 33χρονου ομογενούς Έλληνα, Παναγιώτη Καπάζογλου, και τον ενημέρωσε για την πρόθεσή της να βρεθεί φόρμουλα διακοπής του συμβολαίου που δεσμεύει τις δύο πλευρές.

Βέβαια επειδή ο Καλάθης δεσμεύεται με κλειστό τριετές το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2023 οι διαδικασίες πρόκειται να είναι αρκετά χρονοβόρες και οι διαπραγματεύσεις σκληρές. Ο κορυφαίος πασέρ της EuroLeague και ο εκπρόσωπός του δεν πρόκειται να συναινέσουν δίχως πρώτα να ικανοποιηθούν, μια και πρόκειται για μονομερή απόφαση των Καταλανών και όχι για ένα συναινετικό διαζύγιο.

Επίσης ο δημοσιογράφος που ασχολείται εκτενώς με τα θέματα της Μπαρτσελόνα παραθέτει τους τρεις λόγους που πάρθηκε η απόφαση της αποδέσμευσης του Καλάθη.

Ο πρώτος αφορά την αγωνιστική συνεισφορά του Καλάθη. Κατά τους μπλαουγκράνα, ο έμπειρος πλέι μέικερ "δεν έχει ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες που του είχε θέσει η ομάδα".

Ο δεύτερος έχει σχέση με το συμβόλαιό του. Ο Καλάθης είναι "από τους υψηλότερα αμειβόμενους παίκτες της Μπαρτσελόνα" και η διάθεση της διοίκησης είναι να μειωθούν, όσο είναι δυνατόν, οι δαπάνες.

Ο τρίτος και τελευταίος είναι άμεσα εξαρτημένος με την προσθήκη του Τόμας Σατοράνσκι. Ο Τσέχος έχει ήδη συμφωνήσει να επιστρέψει στην Ισπανία και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τον προορίζει για τον βασικό πόιντ γκαρντ της ομάδας δίνοντας του τα κλειδιά.

Δεν ήταν τυχαίο ότι οι δυο τους δείπνησαν παρέα πριν από τρεις εβδομάδες. Στην περίπτωση που ο Σατοράνσκι έρθει για να παίζει 30 λεπτά, αναγκαστικά ο Καλάθης θα περισσεύει. Διότι δεν είναι παίκτης των 10-15 λεπτών.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE LIGA ENDESA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ