ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ο Κάιλ Κούριτς έχει να ευστοχήσει σε τρίποντο ένα μήνα και 4 μέρες, μετράει 0/18 σε 8 αγώνες

Ο Κάιλ Κούριτς της Μπαρτσελόνα
Ο Κάιλ Κούριτς της Μπαρτσελόνα EUROKINISSI

Ο Κάιλ Κούριτς διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος, με αποτέλεσμα να αποτυγχάνει να ευστοχήσει σε τρίποντο σε επίσημο αγώνα εδώ και 34 μέρες, μετρώντας 0/18 τρίποντα σε 8 αγώνες.

Ήταν 27 Απριλίου όταν ο Κάιλ Κούριτς βγήκε από ένα σκριν και ευστόχησε σε τρίποντο στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν στο Μόναχο, κάνοντας το σκορ 61-75, στην νίκη της ομάδας του με 66-75. Εκείνη την στιγμή δεν το ήξερε, αλλά αυτό ήταν το τελευταίο τρίποντο που θα ευστοχούσε για τον επόμενο... μήνα.

Ο Αμερικανός γκαρντ αστόχησε στην συνέχεια σε ένα τρίποντο που επιχείρησε, κλείνοντας τον αγώνα με 1/6 τρίποντα. Έκτοτε έχει περάσει ένας μήνας και 4 μέρες. Και ο Κούριτς δεν έχει καταφέρει έκτοτε να ευστοχήσει σε τρίποντο!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ των ευρωπαϊκών γηπέδων μέτρησε 0/18 τρίποντα στα 8 παιχνίδια που ακολούθησαν στο Game 3 με την Μπάγερν στο Μόναχο: 0/4 στο Game 4 στο Μόναχο στις 29 Απριλίου και άλλα 0/14 τρίποντα τον Μάιο στα 7 παιχνίδια που έδωσε η Μπαρτσελόνα. Ιδού και το σχετικό Shot Chart:

Το Shot Chart του Κάιλ Κούριτς στους 8 τελευταίους αγώνες της Μπαρτσελόνα
Το Shot Chart του Κάιλ Κούριτς στους 8 τελευταίους αγώνες της Μπαρτσελόνα INSTAT SCOUT

Όπως βλέπει βέβαια κάποιος, ο Κούριτς περνούσε γενικά... άσχημο φεγγάρι αυτό το διάστημα. Συνολικά στους 8 τελευταίους αγώνες της Μπαρτσελόνα ο Αμερικανός έχει μόλις 2.1 πόντους και 1.5 ριμπάουντ μέσο όρο με 50% στα δίποντα, 0% στα τρίποντα και 60% στις βολές σε 14 λεπτά συμμετοχής. Η τελευταία φορά που σούταρε καλά πίσω από την γραμμή του τριπόντου ήταν στις 24 Απριλίου, όταν είχε 10 πόντους με 3/4 τρίποντα στην νίκη με 69-65 επί της Τενερίφης.

Ακόμα κι έτσι βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά οι αντίπαλοι της Μπαρτσελόνα θα συμπεριφέρονται στον Κούριτς σαν να είναι κακός σουτέρ. Κι ας σουτάρει φέτος με 35.2% στα τρίποντα σε ισπανικό πρωτάθλημα και EuroLeague (σε σύνολο 70 αγώνων), σε ένα νούμερο που δεν τον αντιπροσωπεύει απόλυτα.

Σίγουρα ωστόσο το γεγονός ότι ένας από τους κορυφαίους σουτέρ στην Ευρώπη παραμένει χωρίς εύστοχο τρίποντο εδώ και 34 μέρες είναι είδηση. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν κάποια στιγμή θα έρθει το... ξέσπασμα. Η ιστορία εξάλλου έχει δείξει ότι κάποια στιγμή οι αριθμοί έρχονται σε ισορροπία.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE LIGA ENDESA ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ