EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα: Αυτό είναι το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στα playoffs

Μπαρτσελόνα: Αυτό είναι το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού στα playoffs
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME SPORTS

Την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα επερχόμενα playoffs της EuroLeague, με φόντο την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου (24-26 Μαΐου). Αυτό είναι το προφίλ των Μπλαουγκράνα.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε με νίκη επί τις Φενέρμπαχτσε (84-81 στην παράταση) τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια της EuroLeague, για να ανέβει στο 22-12 και να προκριθεί στα playoffs ως πέμπτος. Κάπως έτσι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την τέταρτη Μπαρτσελόνα.

Να θυμίσουμε ότι οι σειρές των playoffs θα ξεκινήσουν στις 23 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν το αργότερο στις 8 Μαΐου, ενώ το Final Four 2024 θα γίνει στο Βερολίνο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.

Το προφίλ της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα απασχόλησε έντονα τα αθλητικά ΜΜΕ την περασμένη άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι του 2023, αφού τα διαζύγια με τον Νίκολα Μίροτιτς (περισσότερο) και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (λιγότερο) δεν ήταν καθόλου αναίμακτα.

Πέραν αυτών, αποχώρησαν ακόμα οι Μάικ Τόμπι, Κάιλ Κούριτς και Σερτάτς Σανλί, ενώ η διοίκηση αποφάσισε να να δώσει τα ηνία σε ένα δικό της παιδί, τον Ρότζερ Γκριμάου, τον οποίο όλοι κοιτούσαν καχύποπτα, λόγω της προπονητικής απειρίας του σε επίπεδο ανδρών.

Σε επίπεδο μεταγραφών η Μπάρτσα κέρδισε πόντους φέρνοντας στη Βαρκελώνη δύο παίκτες με μεγάλη εμπειρία από το NBA. Ο λόγος για τους Μπίλι Ερνανγκόμεθ και Τζαμπάρι Πάρκερ. Ο διεθνής Ισπανός σέντερ έκλεισε τελικά την κανονική περίοδο με 11.1 πόντους και 4.9 ριμπάουντ, παρότι παίζει μόλις 16'13" κατά μέσο όρο, ενώ ο Αμερικανός φόργουορντ μέτρησε 10.3 πόντους και 3.9 ριμπάουντ σε κάτι περισσότερο από 23 λεπτά ανά ματς.

Τα μπλαουγκράνα ξεκίνησε να φοράει και ο Ντάριο Μπριθουέλα, ενώ μεσούσης της σεζόν έγινε η πιο μεγάλη κίνηση με την απόκτηση του σπουδαίου Ρίκι Ρούμπιο.

Βασικός πυλώνας της φετινής επιτυχίας της Μπαρτσελόνα είναι όμως ο Γιαν Βέσελι, ο οποίος μετράει 12.9 πόντους, 4.4 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1.1 κλεψίματα ανά 21'36" σε 33 παιχνίδια, ενώ σε ρόλο γενικού κουμανταδόρου βρίσκεται ο Νίκολας Λαπροβίτολα με 12.8 πόντους, 1.9 ριμπάουντ και 5 ασίστ ανά 22'38" σε 28 αναμετρήσεις.

Τόμας Σατοράνσκι (7.2 πόντοι, 4.4 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ), Νίκολα Κάλιντις (7.9 πόντοι, 3.7 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ) και Άλεξ Αμπρίνες (6.6 πόντοι, 2 ριμπάουντ) αποτελούν επίσης σημαντικά κομμάτια του παζλ του ισπανικού συλλόγου, ενώ πιο συμπληρωματικό ρόλο έχουν οι Ρόκας Γιοκουμπάιτις, Τζοέλ Πάρα, Όσκαρ Ντα Σίλβα και Τζέιμς Νάτζι.

Να σημειώσουμε πως η Μπαρτσελόνα, η οποία κυνηγάει την τέταρτη διαδοχική παρουσία της στο Final Four της EuroLeague, έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας φέτος. Στη 2η αγωνιστική οι Μπλαουγκράνα πέρασαν από το ΣΕΦ με 77-68 και 57.% ευστοχία στα τρίποντα (15/26 σουτ), ενώ στην 20ή αγωνιστική επικράτησαν της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα με 86-78 και πρωταγωνιστές τους Πάρκερ (21 πόντοι, 4 ριμπάουντ) - Ερνανγκόμεθ (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

Το Depth Chart της Μπαρτσελόνα

  • Guard: Νίκολας Λαπροβίτολα, Τόμας Σατοράνσκι, Ρίκι Ρούμπιο, Ρόκας Γιοκουμπάιτις, Ντάριο Μπριθουέλα, Οριόλ Πάουλι
  • Forward: Νίκολα Κάλινιτς, Τζαμπάρι Πάρκερ, Άλεξ Αμπρίνες, Τζοέλ Πάρα
  • Center: Γιαν Βέσελι, Μπίλι Ερνανγκόμεθ, Όσκερ Ντα Σίλβα, Τζέιμς Νάτζι
TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ