EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα - Αρμάνι Μιλάνο 73-75: Η ιταλική επέλαση έβαλε τέλος στο αήττητο του Palau Blaugrana

Ο Χάινς με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο
Ο Χάινς με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο PHOTO CREDITS: OLIMPIA MILANO

Η Αρμάνι Μιλάνο αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει, επέστρεψε από το -10 του 28ου λεπτού και πανηγύρισε μια πραγματικά μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα (75-73) για την 20ή αγωνιστική της EuroLeague. Μοιραίος για τους μπλαουγκράνα στην εκπνοή ο Νικολάς Λαπροβίτολα, παίκτης - κλειδί για τους νικητές ο Μπεν Μπεντίλ.

Η Αρμάνι Μιλάνο έπαιξε υποδειγματική άμυνα για τρεις περιόδου και έφυγε νικήτρια από την έδρα της Μπαρτσελόνα (75-73), στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για το νέο έτος στην EuroLeague.

Οι φιλοξενούμενοι στηρίχθηκαν σε Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Μάλκολμ Ντιλέινι (ένας σε κάθε μέρος έκανε τη διαφορά), είδαν τον Μπεν Μπεντίλ να κάνει σπουδαία δουλειά ερχόμενος από τον πάγκο και πήραν τη νίκη, που χρειάζονταν για να πλησιάσουν στην τετράδα. Όλα αυτά, παρά το γεγονός πως στο φινάλε η -κατά λάθος- εύστοχη βολή του Νικολό Μέλι λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραία. Ας όψεται όμως η άστοχη (τρίποντη) προσπάθεια του Νικολάς Λαπροβίτολα στην εκπνοή.

Όσο για την Μπαρτσελόνα; Τρέχει πλέον σερί ηττών, αλλά το κυριότερο είναι πως ηττήθηκε για πρώτη φορά στο Palau Blaugrana τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην EuroLeague.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε κακό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με την Αρμάνι Μιλάνο να διατηρεί μικρό προβάδισμα, το οποίο όμως δεν κράτησε για πολύ. Αμφότερες οι ομάδες αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα στο κομμάτι της δημιουργίας (4 ασίστ για 9 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο), με την Μπαρτσελόνα να παίρνει πάντως μικρό προβάδισμα (21-19 στο 14') χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ. Σταδιακά όμως, η Αρμάνι Μιλάνο έλεγξε την κατάσταση, χρησιμοποιώντας ως άρμα μάχης την ευστοχία από την περιφέρεια (3/3 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο) και την δράση του Μπεν Μπεντίλ.

Ο πρώην ψηλός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έκανε σπουδαία δουλειά ως πάουερ φόργουορντ ερχόμενος απόν τον πάγκο (7 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) και μαζί με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ (15 πόντοι με 6/10 σουτ) έκαναν τη διαφορά για το +7 (28-35) του ημιχρόνου. Από την άλλη, τα 3/12 τρίποντα και τα 11 λάθη εξηγούσαν πολλά για την κακή εικόνα των μπλαουγκράνα, που πάλευαν για να βελτιώσουν τα δεδομένα.

Μετά την ανάπαυλα ήταν σαν να βλέπουμε άλλο παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα βρήκε εξαιρετικές συνεργασίες, άνοιξε απότομα τον ρυθμό και έφερε τούμπα την κατάσταση. Οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σκόραραν με αξιοζήλευτη συνέπεια (26 πόντοι με 11/14 εντός παιδιάς) και έφτασαν μέχρι το +10 (51-41 στο 28'), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν. Όχι για πολύ όμως.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με την Αρμάνι Μιλάνο να παίζει άμυνα για σεμινάριο. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τους γηπεδούχους για κάτι παραπάνω από τέσσερα λεπτά δίχως πόντο, γεγονός που σε συνδυασμό με το step up του Μάλκολμ Ντιλέινι τούς επέτρεψε να ανατρέψουν εκ νέου την κατάσταση. Ο έμπειρος γκαρντ είχε πάρει πλέον την σκυτάλη από τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, όντας αυτός που ηγούνταν πλέον για το +2 (65-67) της ιταλικής ομάδας στα δυόμιση λεπτά για το τέλος, ενόσω ο Σαρούνας Γιασικεβίτσους έψαχνε για πειστικές απαντήσεις.

Κι αν ο Κάιλ Κούριτς με τον Νίκολα Μίροτιτς έβαλαν δύο μεγάλα τρίποντα σε μερικά δευτερόλεπτα, ο Μάλκολμ Ντιλέινι κι ο Νικολό Μέλι δεν πτοήθηκαν, οδηγώντας την Αρμάνι Μιλάνο σε μια πραγματικά σπουδαία εκτός έδρας νίκη, αφού το τρίποντο του Νικολάς Λαπροβίτολα με την εκπνοή κατέληξε στο σίδερο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λάτισεβς - Ρότσα - Νέντοβιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-14, 28-34, 54-47, 73-75.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 11 (5/8 δίποντα, 1/2 βολές), Σανλί 2, Μαρτίνεθ, Σμιτς 2, Χέιζ (0/3 σουτ), Λαπροβίτολα 6 (0/1 δίποντο, 2/9 τρίποντα), Χίγκινς (0/3 σουτ, 1/1 βολή, 4 ασίστ), Κούριτς 22 (5/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Γιοκουμπάιτις 11 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μίροτιτς 18 (4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 λάθη), Νάτζι.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μεσίνα): Κελ 4, Μέλι 8 (1), Γκραντ 6, Ροντρίγκεθ 18 (3/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4 ασίστ, 4 λάθη), Ταρζούσκι, Ρίτσι, Χολ 8, Ντιλέινι 15 (4/5 τρίποντα), Χάινς 8 (4 ριμπάουντ), Μπέντιλ 8 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα).

Ομαδικά στατιστικά - Μπαρτσελόνα: 20/31 δίποντα, 9/24 τρίποντα, 6/9 βολές, 24 ριμπάουντ (15 αμυντικά + 9 επιθετικά), 20 ασίστ, 6 κλεψίματα, 19 λάθη, 3 μπλοκ.

Ομαδικά στατιστικά - Αρμάνι Μιλάνο: 17/37 δίποντα, 10/17 τρίποντα, 11/14 βολές, 20 ριμπάουντ (13 αμυντικά + 7 επιθετικά), 14 ασίστ, 10 κλεψίματα, 16 λάθη.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Αναντολού Εφές σε δύο βράδια (13/1, 22:00), εν αντιθέσει με την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία θα ξεκουραστεί αφού αναβλήθηκε το παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν στο Mediolanum Forum, λόγω της έξαρσης της πανδημίας στο εσωτερικό της ρωσικής ομάδας.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ