ΦΑΡΟΣ - ΓΣΛ 2017

Μπαρτ και… κάτω!

Μπαρτ και… κάτω!
EUROKINISSI

Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος πήρε τον "τελικό" με τον Κολοσσό, με τον Στιβ Μπαρτ να "μιλάει" την κρίσιμη στιγμή. Ο Αμερικανός σκόρερ κάνει αυτό για το οποίο αποκτήθηκε και κρατάει την ομάδα του στη Stoiximan.gr Basket League.

Δεν ήταν το καλύτερο του ματς. Η άμυνα του Κολοσσού τον είχε περιορίσει αρκετά. Στο τέλος, όμως, μίλησε. Ως ηγέτης. Έβαλε συνολικά 8 πόντους στα τελευταία λεπτά, ενώ ευστόχησε και στο καθοριστικό τρίποντο για το 79-77 . Ο λόγος για τον Στιβ Μπαρτ, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στην 8η φετινή νίκη του Γυμναστικού Λάρισας Φάρος. Ένα αποτέλεσμα που κατά πάσα πιθανότητα διατηρεί τους νεοφώτιστους στη Stoiximan.gr Basket League.

Συνολικά, ο Στιβ Μπαρτ μέτρησε 18 πόντους με 2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Κάπως έτσι έδωσε συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποιεί, καθώς στη νίκη επί του Άρη σημείωσε 28 πόντους, ενώ στην ήττα στο Ρέθυμνο το κοντέρ έγραψε 29 με 6 τελικές πάσες! Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μπαρτ μετράει 25 πόντους κατά μέσο όρο, με 3.3 ασίστ ανά ματς και 46.67% στα τρίποντα.

Μπαρτ και… κάτω!
EUROKINISSI

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και οι συνεργάτες του τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Όχι ότι δεν ήξεραν ποιον παίκτη πήραν. Ο Αμερικανός έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα έως τώρα και ήταν δεδομένο ότι θα κάνει τη διαφορά. Πρόκειται για σεσημασμένο σκόρερ! Αυτή είναι η δουλειά του και γι’ αυτό τον εμπιστεύτηκαν στη Λάρισα. Κι εκείνος δικαιώνει άπαντες για την ώρα. Και με το παραπάνω...

ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΠΕΡΥΣΙ

Ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ έχει περάσει από πολλά πρωταθλήματα και πολλές χώρες. Στη συνέχεια θα δούμε αναλυτικά το ποιος είναι και τι έχει πετύχει. Το ενδιαφέρον είναι πως αυτή είναι η τρίτη φορά που παίζει στη χώρα μας. Τη σεζόν 2006-07 είχε φορέσει τη φανέλα της Ολυμπιάδας Πατρών και πέρυσι επέστρεψε στην Πάτρα, με στόχο να διατηρήσει στην μεγάλη κατηγορία τον Απόλλωνα. Υπό τις οδηγίες εκ νέου του Θανάση Σκουρτόπουλου, ο Μπαρτ μέτρησε 19.1 πόντους και 3.1 ασίστ κατά μέσο όρο στα 10 ματς που αγωνίστηκε. Ήταν τρομερός, έδωσε νίκες στον Απόλλωνα, ωστόσο στο φινάλε της σεζόν η ομάδα του υποβιβάστηκε. Φέτος, όλα δείχνουν ότι θα καταφέρει αυτό που δεν μπόρεσε πέρυσι.

Μπαρτ και… κάτω!
EUROKINISSI

Το εντυπωσιακό με τον Αμερικανό είναι πως σε 13 συνολικά παιχνίδια πέρυσι και φέτος, έχει σημειώσει 20 ή περισσότερους πόντους στα 8 από αυτά, ενώ ήταν μονοψήφιος μόλις σε ένα! Πραγματικά τρομερή επίδοση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ

Το ότι ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ παίζει μπάσκετ δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση, καθώς είναι το… φυσικό επακόλουθο. Βλέπετε, ο πατέρας του έκανε σπουδαία καριέρα στον χώρο. Μπορεί η πορεία του στην Ελλάδα να ολοκληρώθηκε άδοξα, καθώς το 1992 -όταν ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό του Ηρακλή- αποβλήθηκε λόγω κοκαΐνης και χασίς που εντοπίστηκαν στις αποσκευές του, ωστόσο κατάφερε να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Έφτασε μέχρι το NBA, ενώ με τον γιο του έχουν καταγράψει μία σπουδαία επίδοση: Πρόκειται για το δεύτερο δίδυμο πατέρα - γιου στην ιστορία του NCAA που σκοράρει περισσότερους από 2000 πόντους στην πρώτη κατηγορία. Τα κατάφεραν αμφότεροι με τη φανέλα του Iona.

Μπαρτ και… κάτω!

Ποιοι άλλοι το έχουν πετύχει; Ο Ντελ κι ο Στεφ Κάρι! Ο πρωταγωνιστής του ΓΣΛ τις τελευταίες εβδομάδες έκανε γενικά σπουδαίες εμφανίσεις με το Iona κι από το 2012 ανήκει στο Basketball Hall of Fame του κολεγίου.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Σε αντίθεση με τον πατέρα του, ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ δεν είδε το όνομα του στο NBA draft. Δήλωσε συμμετοχή το 2006 και οι ομάδες τον προσπέρασαν. Εκείνος δεν πτοήθηκε κι αποφάσισε να παίξει μπάσκετ μακριά από την πατρίδα του. Η πορεία του άρχισε στην Ελλάδα με τη φανέλα της Ολυμπιάδας. Εκείνη τη χρονιά, οι Πατρινοί είχαν επικρατήσει του Παναθηναϊκού του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 68-67, σε ματς που ο Μπαρτ είχε συνολικά 24 πόντους και 4 καθοριστικούς στο τέλος.

Μπαρτ και… κάτω!
EUROKINISSI

Από τα πρώτα χρόνια η ταμπέλα του σκόρερ κόλλησε στον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ, ο οποίος στη συνέχεια πήρε στην Πορτογαλία να παίξει με τη Μπενφίκα, στην Ιταλία για λογαριασμό της Νοβάρα, στην Ισπανία για τη Μενόρκα, στην Κύπρο για τον Απόλλων Λεμεσού, στην Ουκρανία για την Φέρο και στη συνέχεια για τη Ντνίπρο, στην Τουρκία για την Τόφας, στην Ρωσία για τις Άβτοντορ και Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και ξανά στην Ισπανία για τη Φουενλαμπράδα. Κατόπιν, έπαιξε στο Πουέρτο Ρίκο, στην Κίνα, στον Λίβανο, στο Ιράν και φυσικά στον Απόλλωνα. Κοινώς, το μπασκετικό ταξίδι του Μπαρτ ήταν τεράστιο. Και συνεχίζεται. Ο Αμερικανός έχει φτάσει σε ηλικία 34 ετών κι εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά όπου κι αν αγωνίζεται. Κοινός παρονομαστής σε όλες τις ομάδες του το σκοράρισμα!

Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Προηγουμένως αναφέραμε τις χώρες στις οποίες έχει παίξει μπάσκετ ο νυν ηγέτης του Γυμναστικού Λάρισας. Αφήσαμε εκτός το Ισραήλ. Εκεί η εμπειρία του Μπαρτ ήταν κάτι ξεχωριστό. Με την αρνητική έννοια. Ο Αμερικανός έπαιξε στην Ιρόνι Ασκελόν από το 2007 έως το 2009 κι έχει μάρτυρας του πολέμου των Ισραηλινών με τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Η καθημερινότητα του ήταν δύσκολη, καθώς άκουγε συχνά τις σειρήνες που είχαν να κάνουν με επίθεση των εχθρών. Επιθέσεις που γινόντουσαν με ρουκέτες.

"Υπάρχει ένας συναγερμός για τις ρουκέτες. Και σε κάθε σπίτι υπάρχουν ειδικά δωμάτια για τις βόμβες. Είμαι περίπου 10 λεπτά από το σημείο όπου πυροδοτούνται οι ρουκέτες των Ισραηλινών, που παράλληλα είναι το σημείο όπου προσγειώνεται το 90% εκείνων που ρίχνουν οι Παλαιστίνιο", είχε αναφέρει ο Αμερικανός, που εκείνη την περίοδο έγραφε πάνω από 20 πόντους κατά μέσο όρο. Και είχε συμπληρώσει: "Είμαι σπίτι, παρακολουθώ τηλεόραση ή παίζω playstation, μιλάω στην οικογένεια μου και μόλις με πάρει ο ύπνος υπάρχει πάντα το άγχος για τις ρουκέτες. Γι αυτό και δεν βγαίνω συχνά έξω. Αλλά έχω τη δουλειά μου και θα συνεχίσω να την κάνω…"

Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Ο Στιβ Μπαρτ σπάνια έμενε κάπου για περισσότερες από μία σεζόν. Η εξαίρεση έγινε με τη Ντνίπρο. Συνολικά στην Ουκρανία έμεινε τρία χρόνια, κατέκτησε τίτλους είχε μία άκρως θετική παρουσία και κάπως έτσι εξασφάλισε διαβατήριο της συγκεκριμένης χώρας, με σκοπό να βοηθήσει την Εθνική ομάδα. Έπαιξε στο Eurobasket του 2011, μέτρησε 11.6 πόντους κατά μέσο όρο, ωστόσο η Ουκρανία δεν πέτυχε κάτι καλό στη διοργάνωση.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΦΑΡΟΣ - ΓΣΛ 2017
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ