EUROLEAGUE

Μπάουερμαν: "Το άγχος το έχει ο Παναθηναϊκός"

Μπάουερμαν: "Το άγχος το έχει ο Παναθηναϊκός"

Ο Ντιρκ Μπάουερμαν διευκρίνισε πως η θέση του Ανδρέα Γλυνιαδάκη δεν είναι επισφαλής και ότι η Λιέτουβος Ρίτας θα παρουσιαστεί την Πέμπτη (21/11) στο ΟΑΚΑ, για να νικήσει.

Μια μέρα πριν την αναχώρηση της Λιέτουβος Ρίτας για την Αθήνα, ο Ντιρκ Μπάουερμαν μίλησε στους Λιθουανούς εκπροσώπους του Τύπου για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (Πέμπτη, 21/11).

Για την ακρίβεια, τον ρώτησαν αν περιμένει τους "πράσινους" πολύ καλύτερους, από ό,τι ήταν στην πρεμιέρα. Απάντησε "δεν θα το έλεγα. Έχασαν ένα εντός έδρας ματς από την πολύ καλή Λοκομοτίβ, ενώ έχασαν και ένα εκτός, από τη Μακάμπι, στο Τελ Αβίβ. Έχουν κάποιες μικρές αλλαγές, έχουν αλλάξει οι ρόλοι των Διαμαντίδη και Ματσιούλις. Σε κάθε περίπτωση, αυτοί έχουν το άγχος".

Μπορεί η Λιέτουβος Ρίτας να νικήσει για δεύτερη διαδοχική φορά τον ΠΑΟ; " Πάντα έχουμε πιθανότητες, όταν κάνουμε το παιχνίδι μας. Θα είναι δύσκολο να τους νικήσουμε ξανά, γιατί ο αντίπαλος μας είναι σε κρίση, μετά τις δυο συναπτές ήττες και θέλει να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες. Εμείς, πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον ένα ματς αν θέλουμε να παίξουμε στο ΤΟΡ16. Γιατί να μην είναι αυτό της Πέμπτης;".

Κατόπιν αυτών, ακολούθησε βροχή ερωτήσεων για τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, καθώς όπως είπαν οι ρεπόρτερ, έχει πολύ φτωχή προσφορά. "Δ εν ξέρω τι περιμένατε από εκείνον, αλλά εμείς θέλαμε έναν παίκτη ικανό να καταλάβει το παιχνίδι και να μας δώσει βοήθεια στην άμυνα, μέσα στη ρακέτα. Αν μπορεί να παίξει καλύτερα; Ναι. Αν είμαστε απογοητευμένοι από το παιχνίδι του; Όχι. Δουλεύει σκληρά κάθε μέρα. Μη ξεχνάτε πως είμαστε στα μέσα του Νοεμβρίου και έχουμε εννέα νέους παίκτες. Ακόμα προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία μας και αυτό δεν είναι πολύ εύκολο. Σίγουρα όμως, δεν είμαστε απογοητευμένοι από τον Ανδρέα".

Για αυτό και έχει δοθεί κάποιου είδους τελεσίγραφο, όπως ακούστηκε στη Λιθουανία. " Μιλήσαμε σε όλους τους παίκτες, για όσα πρέπει να κάνουν, ώστε να βοηθήσουν περισσότερο την ομάδα να φτάνει σε επιτυχίες. Ποτέ δεν μας άρεσαν τα τελεσίγραφα και δεν θα αρχίσουμε να τα δίνουμε τώρα. Είμαστε επαγγελματίες και θέλουμε να βοηθάμε τους παίκτες να βελτιώνονται".

Ως μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας του... διέγνωσε ότι "κ άποιες φορές ξεχνάμε να παίξουμε άμυνα, έπειτα από τα εύστοχα σουτ. Πρέπει να προστατεύουμε το καλάθι μας, ό,τι και αν έχει προηγηθεί. Για να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση: να έχουμε συγκέντρωση στην άμυνα και τα 40'".

TAGS EUROLEAGUE ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ