EUROLEAGUE

Μπάουερμαν: "Φαβορί ο Παναθηναϊκός"

Μπάουερμαν: "Φαβορί ο Παναθηναϊκός"

Ο κόουτς της Λιέτουβος Ρίτας, Ντιρκ Μπάουερμαν αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην πρόκριση της ομάδας του στους ομίλους της Euroleague, αλλά και την πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό στη Λιθουανία.

Ο προπονητής της Λιέτουβος Ρίτας, Ντιρκ Μπάουερμαν παραχώρησε συνέντευξη σε λιθουανικά ΜΜΕ και αναφέρθηκε στην πρόκριση της ομάδας του στους ομίλους της Euroleague, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την πρεμιέρα της ομάδας του κόντρα στον Παναθηναϊκό.

'' Στον τελευταίο αγώνα με την Νίζνι παίξαμε καλά μετά τις πρώτες δύο περιόδους. Έχουμε αυτοπεποίθηση, γιατί έχουμε ένα νικηφόρο σερί αγώνων", είπε αρχικά ο Μπάουερμαν και πρόσθεσε στη συνέχεια:

" Είναι η κατάλληλη στιγμή να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό, καθώς στην έναρξη της σεζόν δεν έχουν βρει ρυθμό. Την Δευτέρα ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό και θα είναι θυμωμένοι, όμως εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα να τους αντιμετωπίσουμε".

Στη συνέχεια μίλησε για το αν η πρόκριση της ομάδας του στην Euroleague έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα του: " 'Φυσικά. Μετά την πρόκριση, όλοι άρχισαν να παίζουν με μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση και αυτοπεποίθηση. Έχουμε όμως να κάνουμε αρκετή δουλειά''.

Για τις διαφορές της ομάδας του σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ανέφερε: " 'Αυτή την σεζόν η ομάδα έχει καλύτερη ατμόσφαιρα. Υπάρχει επικοινωνία και κατανόηση μεταξύ των παικτών. Την περασμένη σεζόν είχαμε τον Νέντοβιτς που του άρεσε περισσότερο να σκοράρει, ενώ φέτος ο Κουκ έχει ηγετικές ικανότητες και βελτιώνει τους συμπαίκτες του.

Έχουμε καλύτερους παίκτες σε όλες τις θέσεις, όπως ο Γκετσεβίτσιους που μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους. Το σημαντικότερο επαναλαμβάνω είναι ότι έχουμε καλύτερη ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια''.

Για τον Παναθηναϊκό και το γεγονός πως δεν έκανε πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι δήλωσε: " 'Ναι, δεν έκαναν πολλές αλλαγές. Όμως επέστρεψαν κάποιοι παίκτες όπως ο Μπατίστ και ο Φώτσης. Θα είναι δύσκολη αναμέτρηση. Αυτοί οι αγώνες είναι... εύκολοι για τους προπονητές, διότι οι παίκτες έχουν πολλά κίνητρα και αυτό που πρέπει να κάνει ο εκάστοτε προπονητής είναι να καταστρώσει ένα καλό πλάνο.

Εγώ έχω πίστη στην ομάδα μου. Συμφωνώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί και εμείς το αουτσάιντερ, όμως έχουμε πιθανότητες''.

Τέλος, για το αν ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί του ομίλου δήλωσε: " 'Συμφωνώ ότι αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο''.

TAGS EUROLEAGUE ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ