ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Μουμπρού: "Η ομάδα πάλεψε μέχρι τέλους για να φτάσουμε να έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε στο τελευταίο σουτ"

Μουμπρού: "Η ομάδα πάλεψε μέχρι τέλους για να φτάσουμε να έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε στο τελευταίο σουτ"
EUROKINISSI

Η Βαλένθια έμεινε στο ματς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και κατάφερε να φύγει νικήτρια από το ΟΑΚΑ, με τρίποντη μαχαιριά του Κρις Τζόουνς, γεγονός που άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Άλεξ Μουμπρού.

Η Βαλένθια έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ στην 24η αγωνιστική της EuroLeague, με τον Κρις Τζόουνς να κρίνει το ντέρμπι με το buzzer-beater τρίποντο που σημείωσε στην εκπνοή. Ο Άλεξ Μουμπρού δεν θα μπορούσε παρά να είναι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, αλλά και για τον τρόπο με το οποίο αυτό ήρθε, αφού είδε τους παίκτες του να παλεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή και να δικαιώνονται.

"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος δεν παίξαμε άμυνα, έβαλαν 50 πόντους, έπαιξαν καλύτερα. Στο δεύτερο μέρος ήταν ακριβώς το αντίθετο, εμείς βάλαμε 50 πόντους, βελτιωθήκαμε αμυντικά, ίσως ο Παναθηναϊκός έβαλε αρκετές βολές προς το φινάλε γιατί κάναμε πολλά φάουλ. Η ομάδα πάλεψε μέχρι τέλους για να φτάσουμε να έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε στο τελευταίο σουτ. Είμαι χαρούμενος που πετύχαμε αυτή τη νίκη", ανέφερε σε πρώτη φάση ο τεχνικός των νυχτερίδων.

Για το αν τους πλήγωσε η ήττα από τη Μακάμπι στην προηγούμενη αγωνιστική: "Όχι. Νομίζω ότι παίξαμε πολύ καλά απέναντι στη Μακάμπι. Είχαμε το σουτ, αλλά το χάσαμε, αλλά σήμερα το βάλαμε. Έτσι είναι το μπάσκετ. Το σημαντικό είναι έχεις πάντα επιλογές και η ομάδα να βελτιώνεται".

Για το αν είχε φανταστεί ότι θα κερδίσει τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό επί ελληνικού εδάφους: "'Οχι. Είναι δύσκολα παιχνίδια και τα δύο, οι οπαδοί είναι εκπληκτικοί και δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα. Και στις δύο περιπτώσεις κερδίσαμε στο φινάλε. Το σημαντικό είναι να παλεύεις μέχρι τέλους και αυτό με χαροποιεί".

Για το κρεσέντο του Τζόουνς που έβαλε 11 πόντους στην τελευταία περίοδο, αλλά και την εμπιστοσύνη που του δείχνει: "Το πιο σημαντικό είναι να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μια ομάδα. Κάποια μέρα θα είναι πρωταγωνιστής ο Τζόουνς, κάποια άλλη μέρα ο Ντούμπλιεβιτς ή ο Πρέπελιτς. Το θέμα είναι να έχεις επιλογές όταν κάποιος από αυτούς λείπει. Είδαμε ότι ο Κρις είχε ρυθμό σήμερα και για αυτό πήρε τις τελευταίες επιθέσεις πάνω του. Δεν είναι μόνο το τελευταίο σουτ ή δική μου εμπιστοσύνη, αλλά η εμπιστοσύνη όλης της ομάδας".

TAGS ΒΑΛΕΝΘΙΑ EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ