Μονακό – Ναντέρ 103-88: Απτόητοι οι Μονεγάσκοι έκαναν το 1-0 με τρομερούς Στράζελ και Μπλόσομγκεϊμ

Η Μονακό επικράτησε της Ναντέρ 103-88 και έκανε το 1-0 στη σειρά για τα ημιτελικά του γαλλικού πρωταθλήματος. Σπουδαία εμφάνιση από Μπλόσομγκεϊμ, Στράζελ και Οκόμπο.
Η Μονακό συνεχίζει να αγωνίζεται χωρίς τον Τζέιμς, εξακολουθεί να παίζει με ελάχιστους παίκτες, όμως δεν σταματάει να νικάει, αφού επικράτησε 103-88 της Ναντέρ και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών του γαλλικού πρωταθλήματος.
Ο Αμερικανός σούπερ σταρ απείχε από δεύτερο συνεχόμενο αγώνα των Μονεγάσκων, λόγων των χρημάτων που του χρωστάει η ομάδα, με αποτέλεσμα η επιστροφή του Μπεγκαρίν να φτάσει τους διαθέσιμους παίκτες του Μαρκοϊσβίλι σε οκτώ, μην υπολογίζοντας τους δύο νεαρούς Μουνγκάλα και Μις που αγωνίστηκαν από 2 λεπτά στο φινάλε.
Παρ’ όλα αυτά για ακόμη μία φορά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πάρουν τη νίκη αφού οι υπόλοιποι αστέρες της ομάδας βρέθηκαν σε άλλο ένα σπουδαίο βράδυ.
Τζαρόν Μπόσομγκεϊμ και Ματ Στράζελ πέτυχαν από 23 πόντους, ενώ ο Έλι Οκόμπο έκανε τα πάντα με 11 πόντους, 9 ασίστ και 6 ριμπάουντ.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης όμως το επιμέρους 28-17 της τελευταίας περιόδου ήταν καθοριστικό με τη διαφορά να αγγίζει και τους 20 πόντους.
Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων είναι ξανά στο Πριγκιπάτο την Τετάρτη (3/6μ 21:00) με τη σειρά να ολοκληρώνεται στις τρεις νίκες.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-27, 49-50, 75-71, 103-88
Μονακό (Μαρκοϊσβίλι): Τάρπι 10 (5 ριμπάουντ), Στράζελ 23 (3/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 8/10 βολές, 3 ασίστ), Μακούντου 11 (6 ριμπάουντ), Οκόμπο 11 (6 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Μπλόσομγκεϊμ 23 (6/8 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ) Χέιζ 3, Νέντοβιτς 9 (4 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Μπεγκαρίν 9 (4 ριμπάουντ), Μουνγκάλα 3, Μις
Ναντέρ (ντα Σίλβα): Γιγκμά-Μουκουρί 19 (11 ριμπάουντ), Ντισουλιέ 8, Σούρμαν 7, Σάξεν 7 (3 ριμπάουντ), Ζέιγκλερ 9 (5 ασίστ), Σενέ 12 (4 ασίστ), Λακόμπ 7 (5 ασίστ), Τσασάνγκ 3 (6 ριμπάουντ), Σκοτ 7, Σένγκλιν, Πρκάτσιν (4 ριμπάουντ)