ΜΟΝΑΚΟ

Μονακό: Μπήκε στον "χορό" για την απόκτηση του Τζον Μπράουν

Ο Τζον Μπράουν σε αγώνα της Ούνικς
Ο Τζον Μπράουν σε αγώνα της Ούνικς UNICS.RU

Η εντυπωσιακή σεζόν του Τζον Μπράουν τον έχει μετατρέψει σε ευσεβή πόθο των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων εν όψει του καλοκαιριού, με τη Μονακό να καταγράφεται εσχάτως μεταξύ των ενδιαφερόμενων.

Η Μονακό έφτασε ένα βήμα μακριά από το Final Four του Βελιγραδίου, απείχε δύο καλές άμυνες από το να τα καταφέρει. Παρά τη φυσιολογική απογοήτευση για την ήττα στο Game 5 από το ΣΕΦ, το μείζον για τον οργανισμό είναι πως έδειξε ότι έχει θέση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Δίχως μάλιστα να υποχρεούται να επενδύσει πακτωλό χρημάτων.

Ούσα πλέον στον αφρό της EuroLeague, η Μονακό έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως μπορεί να "χτυπήσει" τα πιο καυτά ονόματα της offseason. Μεταξύ αυτών κι εκείνο του Τζον Μπράουν. Όπως αποκαλύπτει το BasketNews, η "Roca Team" είναι μεταξύ των (πολλών) συλλόγων της EuroLeague, που έχουν στο στόχαστρο τον κορυφαίο -κατά τεκμήριο- αμυντικό της φετινής διοργάνωσης, με στόχο να δυναμώσει ακόμη περισσότερο κοντά στο καλάθι.

Από την στιγμή μάλιστα που ο Ντόντα Χολ έχει ως προτεραιότητα την επιστροφή στο ΝΒΑ, ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Τζον Μπράουν είναι υπέρ το δέον απαραίτητος προκειμένου η Μονακό να διατηρήσει -στη χειρότερη- το physicality, που την έκανε να ξεχωρίσει φέτος.

Ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ έκανε το ξεπέταγμά του ως παίκτης της Μπρίντιζι (2018-'20), πριν δώσει τα διαπιστευτήριά του ως βασικό στέλεχος της Ούνικς Καζάν την τελευταία διετία. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε όμως το πρόωρο διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον παίκτη να επιλέγει να κλείσει τη σεζόν στην Ιταλία με τα ερώματα της Μπρέσια. Ξέρει άλλωστε τη Lega Basket καλύτερα από κάθε άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δεδομένου πως κουβαλάει ήδη τέσσερα χρόνια προϋπηρεσία στη γειτονική χώρα.

TAGS ΜΟΝΑΚΟ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ