MUNDOBASKET 2023

Μήτογλου: Το χρονικό του τραυματισμού που έθεσε τον διεθνή φόργουορντ εκτός MundoBasket

Ο Ντίνος Μήτογλου
Ο Ντίνος Μήτογλου FIBA.BASKETBALL

Διαβάστε το χρονικό του τραυματισμού του Ντίνο Μήτογλου στο μικρό δάκτυλο του αριστερού του χεριού, που τον έθεσε εκτός MundoBasket. Η στιγμή που τραυματίστηκε, η επόμενη προπόνηση που πήρε μέρος κανονικά και η απόφαση.

Ο Ντίνος Μήτογλου τέθηκε εκτός MundoBasket 2023 λόγω του τραυματισμού του στο μικρό δάκτυλο του αριστερού του χεριού, αλλάζοντας τα πλάνα της Εθνικής Ανδρών.

Η Ελλάδα θα παραταχθεί υποχρεωτικά με 11αδα στην διοργάνωση, με τον διεθνή φόργουορντ/σέντερ να μην κρύβει την πίκρα του για τον τραυματισμό του στις δηλώσεις του.

Το χρονικό του τραυματισμού

Όπως αναλύσανε ο Παντελής Διαμαντόπουλος και ο Σπύρος Καβαλιεράτος από την Μανίλα, ο Ντίνος Μήτογλου τραυματίστηκε στην προχθεσινή (23/8) προπόνηση της Εθνικής Ανδρών, όταν το μικρό δάκτυλο του αριστερού του χεριού "γύρισε" έπειτα από πάσα που δέχθηκε. "Δέχθηκα μία δυνατή πάσα. Βρήκε η μπάλα το μικρό δάκτυλο, έκανε μία περίεργη κίνηση. Πόνεσα. Δεν κατάλαβα πόσο πόνεσα γιατί έπαιζα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος περιγράφοντας την στιγμή που τραυματίστηκε.

Ο φόργουορντ/σέντερ του Παναθηναϊκού εξακολουθούσε να πονάει. Παρόλα αυτά, πήρε κανονικά μέρος στην χθεσινή (24/8) προπόνηση, αφού η ακτινογραφία και η αξονική που θα έκανε ήταν προγραμματισμένες για το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Λίγες ώρες αργότερα ήταν που δυστυχώς έγιναν γνωστά τα άσχημα νέα: Ρωγμώδες κάταγμα βάσης μικρού δακτύλου στο αριστερό χέρι.

Με το εύρος του τραυματισμού του Μήτογλου να γίνεται γνωστό, ο διεθνής φόργουορντ/σέντερ είχε συζήτηση με τον γιατρό της Εθνικής, Ζακ Μελάγιες, αλλά και το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού. Τότε του παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα και αναφέρθηκε ότι υπάρχει ο κίνδυνος ο τραυματισμός του να χειροτερέψει. Σε περίπτωση που ο τραυματισμός χειροτέρευε, τότε θα έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση. Με όλα τα δεδομένα γνωστά, πάρθηκε η απόφαση να μην ενισχύσει ο διεθνής φόργουορντ/σέντερ την Εθνική στην διοργάνωση.

Ο χρόνος αποθεραπείας για τον τραυματισμό του Ντίνου Μήτογλου υπολογίζεται στις 2 με 3 εβδομάδες. Όση δηλαδή είναι και η διάρκεια του MundoBasket, που θα διεξαχθεί το διάστημα 25 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν η Ελλάδα έφτανε μέχρι το τέλος της διαδρομής, ο διεθνής ψηλός δεν θα μπορούσε να την ενισχύσει.

Ο Μήτογλου αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα την Κυριακή (27/8), προκειμένου να ξεκινήσει την αποθεραπεία του υπό την εποπτεία του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού.

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ