BASKETBALL ANALYSIS

Μίλος Τεόντοσιτς, η ραψωδία του Σέρβου μαέστρου κόντρα στην Μακάμπι: Ήταν υπεύθυνος για 59 από τους 98 πόντους του Ερυθρού Αστέρα

Ο Μίλος Τεόντοσιτς
Ο Μίλος Τεόντοσιτς ABA LEAGUE/IGOKEA M:TEL/MARIJA VURUNA

Ο Μίλος Τεόντοσιτς πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση κόντρα στην Μακάμπι και το SPORT24 παρουσιάζει με την βοήθεια του Hudl Instat τα πεπραγμένα του. Οι 59 πόντοι που ήταν υπεύθυνος, οι πιο “ευνοημένοι” συμπαίκτες του και οι τρόποι που έκανε ζημιά στους Ισραηλινούς. 

Ο Μίλος Τεόντοσιτς πραγματοποίησε μία… vintage εμφάνιση στην νίκη του Ερυθρού Αστέρα επί της Μακάμπι (92-98), κάνοντας μυθικά πράγματα.

Ο 36χρονος γκαρντ ήταν ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 27 πόντους με 2/3 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 5/5 βολές, 2 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε 28 λεπτά και 44 λεπτά συμμετοχής, σε μία εμφάνιση που ξύπνησε μνήμες.

Το SPORT24 παρουσιάζει με την βοήθεια του Hudl Instat τα… όργια του Σέρβου μαέστρου.

Οι 59 πόντοι που ήταν υπεύθυνος και οι "ευνοημένοι" συμπαίκτες

Ο Τεόντοσιτς ήταν αυτός από τον οποίο ξεκίνησαν (σχεδόν) τα πάντα στον Ερυθρό Αστέρα, κάτι που φαίνεται και από το απίστευτο +22 που είχε στο σύστημα +/-, με τον αμέσως επόμενο συμπαίκτη του (Μάρκο Σιμόνοβιτς) να έχει +9. Ο Σέρβος γκαρντ ήταν απολαυστικός, συνδυάζοντας ιδανικά εκτέλεση και δημιουργία. Ιδού αρχικά το Shot Chart του:

Το Shot Chart του Τεόντοσιτς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα
Το Shot Chart του Τεόντοσιτς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS/HUDL INSTAT

Ιδού και οι τρόποι που σκόραρε:

Όταν βέβαια η κουβέντα πάει στον Τεόντοσιτς ξεκινάει με την δημιουργία του. Σύμφωνα λοιπόν με το Hudl Instat, ο Τεόντοσιτς ήταν υπεύθυνος για τους 59 από τους 98 πόντους του Ερυθρού Αστέρα κόντρα στην Μακάμπι, δηλαδή για το 60.2% των πόντων των Σέρβων. Συγκεκριμένα, πέρα από τους 27 πόντους που σημείωσε, οι Σέρβοι πήραν άλλους 32 πόντους από τις ασίστ του.

Πλέον “ευνοημένος” από τις ασίστ του Τεόντοσιτς ήταν ο Τζόελ Μπόλομποϊ, ο οποίος σημείωσε τους 13 από τους 20 πόντους του από πάσες του βετεράνου γκαρντ. Ιδού και οι παίκτες που έλαβαν τις ασίστ του Τεόντοσιτς:

Ένας από τους τελευταίους καλλιτέχνες του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Ο Τεόντοσιτς ήταν πάντα διαφορετικός. Ο τρόπος που διάβαζε το παιχνίδι, οι γωνίες πάσες που έβλεπε τον έκαναν πάντα μία κατηγορία μόνο του. Δεν ήταν τέλειος, είχε τα ψεγάδια του, τα οποία ήταν πάντα σωστά. Ακόμα και οι επικριτές του όμως δεν γινόταν να μην παραδεχθούν ότι επρόκειτο για μία μπασκετική ιδιοφυία. Έναν γκαρντ που άξιζε να πληρώσεις εισιτήριο για να τον δεις να αγωνίζεται και να έχει εμπνεύσεις που ελάχιστοι παίκτες είχαν στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Την φετινή σεζόν ο Τεόντοσιτς μοιάζει να διανύει στα 36 του χρόνια μία δεύτερο νεότητα, αριθμώντας 11.9 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ μέσο όρο σε 22 λεπτά συμμετοχής. Πέρα από τους αριθμούς όμως, ο Τεόντοσιτς ήταν πάντα ένας μαέστρος. Ένας παίκτης μίας άλλης εποχής. Ένας καλλιτέχνης.

Εν έτει 2023, με το μπάσκετ να γίνει όλο και πιο γρήγορο και πιο αθλητικό, ο Τεόντοσιτς είναι ένας από τους τελευταίους καλλιτέχνες που έχουν μείνει στα ευρωπαϊκά παρκέ. Ενδεχομένως να είναι και ο τελευταίος καλλιτέχνης. Και βραδιές όπως αυτή με την Μακάμπι το επιβεβαιώνουν.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ABA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ