ΝΗΑΡ ΗΣΤ

Μίχαλος: "Στόχος η άνοδος στην Α1"

Μίχαλος: "Στόχος η άνοδος στην Α1"
μίχαλος

Ο Ν. Μίχαλος εξηγεί στο SPORT 24 γιατί η Νήαρ Ηστ θέλει άνοδο και γιατί η Καισαριανή είναι... άλλη χώρα!

Μετά από κάμποσα χρόνια η Νήαρ Ηστ δείχνει διατεθειμένη να επιστρέψει δριμύτερη. Κι έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις της με το καλημέρα. Δύο απανωτά χτυπήματα στο Κύπελλο, δύο νίκες επί ομάδων που θα αγωνιστούν φέτος στην Α1 (πρώτα επί του Περιστερίου και μετά επί της Καβάλας), μια ανάσα από τα προημιτελικά του Κυπέλλου και η Καισαριανή έχει τρελαθεί! Όλη;
Όχι! Υπάρχει κι ένας που δικαιούται πλέον να αισθάνεται Καισαριανιώτης μετά από 4 χρόνια στην ομάδα, ο οποίος παραμένει ψύχραιμος μετά τις δύο μεγάλες νίκες. Ο Νίκος Μίχαλος προσπερνάει έτσι απλά τα δύο αυτά σπουδαία αποτελέσματα και την προέλαση στο Κύπελλο και μέσω του SPORT 24 κάνει λόγο για το μεγάλο στόχο της Νήαρ Ηστ και τον δικό του: την επιστροφή στην Α1!

"Θέλουμε να ανέβουμε στην Α1"!

- Πώς έγινε τώρα αυτό; Δύο παιχνίδια με ομάδες Α1 και δύο νίκες;

"Έχουμε καλή ομάδα. Έτσι έγινε. Έχει επενδύσει ο πρόεδρος λεφτά, έχουν έρθει καλοί παίκτες, έχουμε φτιάξει πολύ καλό σύνολο. Κι από την άλλη οι ομάδες που κερδίσαμε δεν ήταν και κάτι ιδιαίτερο...".

- Ναι, αλλά είναι δύο ομάδες που βρίσκονται μια κατηγορία πάνω από τη Νήαρ Ηστ. Στην Α1...

"Κοίταξε, εγώ δεν τρελαίνομαι με αυτές τις νίκες! Το Περιστέρι θα παλέψει για να μείνει στην Α1, το ίδιο νομίζω ότι θα κάνει και η Καβάλα, αν και κρατάω μια επιφύλαξη γι' αυτή, διότι της έλειπε ο Στεφανίδης, που τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Τέλος πάντων, έτσι όπως τις είδα, όσες φορές και να παίξουμε με αυτές, μπορούμε να τις κερδίσουμε! Γι' αυτό σου λέω, δεν κάναμε και τίποτα σπουδαίο...".

- Έτσι όπως τα λες, όμως, ανεβάζεις πολύ ψηλά τον πήχη για τη Νήαρ Ηστ φέτος...

"Βεβαίως και είναι ψηλά ο πήχυς. Εμείς θέλουμε να ανέβουμε στην Α1! Στόχος, έτσι όπως τον βλέπω εγώ, δεν μπορεί να είναι απλά μια καλή θέση στο πρωτάθλημα της Α2. Έχω παίξει χρόνια και στην Α1 και στην Α2, τις έχω ζήσει για τα καλά και τις δύο κατηγορίες και θεωρώ ότι η θέση μας είναι στη μεγάλη κατηγορία. Δεν μπορείς να έχεις κερδίσει δύο ομάδες από την Α1 και να λες μετά ότι πάμε για ένα καλό πλασάρισμα".

- Αυτά που λες τα ξέρει ο προπονητής σου; Γιατί ο Τόλης Καρνέσης μάλλον κρατά τους τόνους πιο χαμηλά...

"Τα ξέρει και ο Καρνέσης, αλλά είναι ο προπονητής και καλά κάνει και δεν τα λέει. Πρέπει να κρατήσει την ομάδα συγκεντρωμένη. Αλλά στο μυαλό το δικό μου και παιδιών σαν τον Κουτρούλια, που έχει επίσης παίξει στην Α1, είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα αυτή είναι φτιαγμένη για ψηλά. Κι ο πρόεδρος, άλλωστε, δεν δίνει λεφτά έτσι, για να τα δίνει. Θέλει αποτέλεσμα".

- Και ποιες ομάδες πιστεύεις ότι θα είναι οι άμεσες ανταγωνίστριες της Νήαρ Ηστ για την άνοδο;

"Ο Ηρακλής και το Παγκράτι. Εμείς οι τρεις, νομίζω, θα διεκδικήσουμε τις δύο θέσεις".

- Με τον Ηρακλή παίζετε και την Τετάρτη για μια θέση στα προημιτελικά του Κυπέλλου...

"Ναι, έχουμε ντέρμπι τρεις μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα! Ωραίο σύστημα, δεν λέω...

"Άλλη χώρα η... Καισαριανή"!

- Αυτά που λες, πάντως, φαίνεται να τα συμμερίζεται και ο κόσμος της ομάδας. Γεμάτο ήταν το γήπεδο στον αγώνα με την Καβάλα...

"Καλά, η κατάσταση με τον κόσμο στην Καισαριανή έχει ξεφύγει! Δεν το βρίσκεις πουθενά στην Α2 αυτό το πράγμα, εκτός ίσως από το Ιβανόφειο. Και να φανταστείς ότι η διοίκηση δεν έχει κάνει το παραμικρό για να προσελκύσει κόσμο. Κάποια εκστρατεία, κάποιες προσφορές, τέτοια πράγματα... Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική. Και τώρα που το σκέφτομαι, ούτε ομάδες της Α1 δεν έχουν τέτοιον κόσμο. Έχουν δηλαδή τέτοια κερκίδα ο Πανελλήνιος ή το Μαρούσι; Είναι πολύ πίσω σε αυτό το θέμα σε σχέση με τη Νήαρ Ηστ..."

- Τέτοια λες κι έχεις γίνει αγαπημένο παιδί στην Καισαριανή...

"Ναι, τρομάρα μου, είμαι ο αγαπημένος τους... Αλλά κι εγώ γι' αυτό έχω μείνει 4 χρόνια εδώ. Την έχω καταβρεί! Έχω χαλαρώσει και το απολαμβάνω. Ο κόσμος με αγαπάει, ο Καρνέσης έχει παίξει το ρόλο του κι η διοίκηση είναι πολύ τυπική στις πληρωμές. Βλέποντας τι συμβαίνει στο μπάσκετ γενικότερα, όχι μόνο στην Α2, αλλά και στην Α1, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είναι άλλη χώρα η... Καισαριανή! Εδώ όλα κυλούν ρολόι. Έρχεται κόσμος στο γήπεδο, η διοίκηση πληρώνει, ωραία πράγματα..."

- Δεν σου έχει λείψει η Α1;

"Όλο το καλοκαίρι δεχόμουν πιέσεις, ακόμα και από ατζέντηδες, να υπογράψω σε ομάδες της Α1. Καμία όμως δεν μου έδινε εγγυήσεις ότι θα μου έδινε τα χρήματα που θα συμφωνούσαμε. Τι να το κάνω λοιπόν; Να σου πω κάτι; Είναι επιλογή μου που παίζω στην Α2. Έχω βρει μια ομάδα που μου αρέσει, πληρώνομαι στην ώρα μου, έχω βρει την ηρεμία μου. Κι αν η Νήαρ Ηστ έχει τέτοιον κόσμο σε όλα τα παιχνίδια, τότε, ειλικρινά σου λέω, δεν με νοιάζει καθόλου αν θα παίξω ξανά στην Α1".

- Ο ανταγωνισμός δεν σου λείπει;

"Εντάξει, ίσως αυτό είναι το μόνο που θα ήθελα να ξαναζήσω. Να παίζω δηλαδή αντίπαλος με ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Άρης. Έχω μπροστά μου, όμως, τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια για να παίξω σε ψηλό επίπεδο. Επομένως θα γίνει κι αυτό ξανά. Ειδικά αν ανέβουμε φέτος με τη Νήαρ Ηστ...".












































TAGS ΝΗΑΡ ΗΣΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ