NBA

Μιχαϊλιουκ, αυτό είναι το συμβόλαιό του με τους Σέλτικς: Πότε γίνεται εγγυημένο

Ο Σβι Μίχαϊλιουκ
Ο Σβι Μίχαϊλιουκ Ⓒ 2023 NELL REDMOND/ ASSOCIATED PRESS

Νέα δεδομένα στην περίπτωση του Σβιάτοσλαβ Μίχαϊλιουκ, το συμβόλαιο του οποίου με τους Σέλτικς είναι τελικά μερικώς εγγυημένο, με τον Ουκρανό να πρέπει να περιμένει μέχρι και τον Ιανουάριο για να μεταβληθεί σε εγγυημένο. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Ο Σβιάτοσλαβ Μίχαϊλιουκ απασχόλησε τον Παναθηναϊκό, μέχρι οι "πράσινοι" να βάλουν την περίπτωσή του στο συρτάρι και τελικά ο Ουκρανός συμφωνήσει με τους Σέλτικς για μονοετές συμβόλαιο. Η συμφωνία του Μίχαϊλιουκ με τους "Κέλτες" ωστόσο είναι λίγο διαφορετική, αφού ο ταλαντούχος γκαρντ/φόργουορντ (ύψος 2.01μ) έχει υπογράψει μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο με... κλιμακωτές εγγυήσεις. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Ο Μίχαϊλιουκ έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο με συγκεκριμένες προθεσμίες, κάτι που συνηθίζεται στο NBA για παίκτες που έχουν ως βασικό ρόλο να κλείσουν το ρόστερ των ομάδων. Αυτό σημαίνει ότι το συμβόλαιο που υπογράφουν τούς εξασφαλίζει κάποια χρήματα μεν, ωστόσο υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να λυθεί ανά πάσα στιγμή, μέχρι μία συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα λοιπόν με την αμερικανική ιστοσελίδα "sportac" - που ασχολείται μεταξύ άλλων με το σάλαρι καπ των ομάδων του NBA - ο Μίχαϊλιουκ την στιγμή που υπέγραψε με τους Σέλτικς εξασφάλισε αρχικά 200.000 δολάρια.

Σε περίπτωση που ο Ουκρανός καταφέρει μέσω του training camp να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ των Σέλτικς πριν την έναρξη της σεζόν (25 Οκτωβρίου, όταν η Βοστώνη αντιμετωπίζει τους Νικς), τότε θα εξασφαλίσει απολαβές ύψους 1.2 εκατ. δολαρίων. Ούτε τότε όμως το συμβόλαιό του θα είναι πλήρως εγγυημένο.

Με βάση την συμφωνία που έχει κάνει ο Μίχαϊλιουκ, το συμβόλαιό του θα γίνει εγγυημένο στις 10 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, τότε θα εξασφαλίσει συνολικά 2.3 εκατ. δολάρια.

Ο κόσμος πάντως πρέπει να έχει ακόμα υπόψη του το εξής: Οι Σέλτικς μπορούν ανά πάσα στιγμή να μετατρέψουν το συμβόλαιο του Μίχαϊλιουκ σε πλήρως εγγυημένο μέχρι τον Ιανουάριο. Δύσκολα ωστόσο θα κάνουν κάτι τέτοιο για λόγους σάλαρι καπ, εκτός αν σκοπεύουν να το κάνουν για να τον παραχωρήσουν με ανταλλαγή.

Για την ιστορία, ο Μίχαϊλιουκ δεν είναι ο μόνος παίκτης των Σέλτικς που έχει υπογράψει μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο, αφού το ίδιο έχουν κάνει οι Λιουκ Κορνέτ και Νταλάνο Μπάντον, των οποίων τα συμβόλαια επίσης μπορούν να γίνουν πλήρως εγγυημένα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ