EUROCHALLENGE

Μία μου και μία σου

Μία μου και μία σου
ομαδικη φαση ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ολύμπια υπέστη την πρώτη της ήττα στο Eurocup εντός έδρας από τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (58-63)

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη φάση των 16 στο Eurocup και η οποία ήρθε παρά τη συμμετοχή του νεοαποκτηθέντα Ει Τζέι Γκάτον για 19 λεπτά και τους 9 πόντους που πέτυχε.
Τα άσχημα ποσοστά ευστοχίας και η έλλειψη ρυθμού ήταν τα βασικά στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου που βρήκε τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, τόσο στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (16-17), όσο και στη λήξη του ημιχρόνου (39-33).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ολύμπια Λάρισας βελτίωσε την άμυνά της και με πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Γιώργο Τσιάρα, κατάφερε να πάρει μια διαφορά 8 πόντων, παρά την απουσία του Κόρεϊ Μπέλσερ, ο οποίος όντας τραυματίας παρακολουθούσε το παιχνίδι από τον πάγκο.

Όμως, στην τελευταία περίοδο η ρωσική ομάδα αποδείχθηκε περισσότερο προσεκτική και συγκεντρωμένη, έκανε σωστές επιλογές στην επίθεση και αφού πήρε προβάδισμα με έναν πόντο (51-52) σε κομβικό χρονικό σημείο, κατόρθωσε να το κρατήσει μέχρι τέλους.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 39-33, 52-47, 58-63

Ολύμπια Λάρισας: Κούρτοβικ 7 (1), Θεοδωράκος, Κουμπούρας 3 (1), Λέισι 8, Αγγέλοφ 8 (1), Τσιάρας 16 (2), Γιαννουλάκος, Μπατής 5 (1), Αριγκμπάμπου 4, Τριχόπουλος, Γκάιτον 7 (1).

Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης: Ράκοβιτς 6, Νικολάεφ 6 (2), Μαρκοτα 9, Ντε Λάρα Αρόγιο 18, Σμιθ 3, Γιουντίν 9 (2), Σοτνίκοφ 2, Ιβάνοφ 10 (1).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε: " Περίμενα να κάνουμε κακή εμφάνιση, γιατί σε μια ομάδα σαν την δική μας που στηρίζετε στην ομοιογένεια κοστίζουν οι αλλαγές των παικτών, όπως η προσθήκη του Γκάιτον και η απουσία λόγω τραυματισμού του Μπέλσερ. Από την άλλη με 20% στα τρίποντα δεν μπορείς να κερδίσεις".

Στον αντίποδα, ο τεχνικός της Σπαρτάκ Ιγκόρ Μίγκλινιεκς, υποστήριξε: " Δουλέψαμε σκληρά, αλλά χρειαστήκαμε και πολύ τύχη για να κερδίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα όπως η Ολύμπια".














TAGS EUROCHALLENGE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ