ΓΑΛΛΙΑ

Μετροπολιτάν και Μονακό ενδέχεται να παίξουν στο Roland Garros κάποιον από τους τελικούς του γαλλικού πρωταθλήματος

Μετροπολιτάν και Μονακό ενδέχεται να παίξουν στο Roland Garros κάποιον από τους τελικούς του γαλλικού πρωταθλήματος

Η Μετροπολιτάν ψάχνει το γήπεδο στο οποίο θα "φιλοξενήσει" τη Μονακό για το Game 3 (και το Game 4 αν χρειαστεί) των τελικών του γαλλικού πρωταθλήματος, με το  Philippe Chatriet του Roland Garros να βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές.

Η Μονακό και η Μετροπολιτάν είναι οι δύο φετινές φιναλίστ του γαλλικού πρωταθλήματος. Η σειρά των τελικών είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στο Πριγκιπάτο το προσεχές Σάββατο (10/6, 21:30), ενώ και το δεύτερο ματς θα διεξαχθεί επίσης στο Salle Gaston Medecin. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει για την ώρα το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί ο τρίτος και ο τέταρτος-αν χρειαστεί, αφού ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες- αγώνας με οικοδέσποινα την ομάδα του Βικτόρ Γουεμπανιαμά.

Το Palais des Sports Marcel Cerdan του Παρισιού, που είναι και η φυσική έδρα της Μετροπολιτάν, μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 2.814 άτομα και δεν θα είναι διαθέσιμο στις 17 Ιουνίου, όταν και έχει προγραμματιστεί το Game 4 (αν και εφόσον χρειαστεί) των τελικών στην LNB, λόγω μίας παράστασης που θα δώσει εκεί ο κωμικός Ινές Ρεγκ. Κάπως έτσι, ο σύλλογος ψάχνει ένα μεγαλύτερο χώρο για τα κρίσιμα αυτά ματς. Εξάλλου, αυτά θα είναι και τελευταία που θα δώσει στη Γαλλία ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά, προτού μετακομίσει στο NBA και τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Μία εναλλακτική είναι η Accor Arena του Παρισιού, αυτό που κάποτε γνωρίζαμε ως Μπερσί, την οποία χρησιμοποίησε πρόσφατα η Μετροπολιτάν σε αγώνα με την Μπουργκ. Η άλλη επιλογή που εξετάζει η ομάδα του Βενσάν Κολέ είναι το κεντρικό court του Roland Garros, το θρυλικό Philippe Chatriet (σσ. αφού κλείνει η οροφή), στο οποίο έπαιξε τον περασμένο Οκτώβριο η Παρί με την Μονακό. Το γαλλικό όπεν ολοκληρώνεται εξάλλου στις 11 Ιουνίου, οπότε δεν θα υπάρχει κανένα κώλυμα στη χρήση του Philippe Chatriet για μπασκετικό αγώνα.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΜΟΝΑΚΟ ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ