EUROLEAGUE

Μεσίνα: "Μόνη λύση η διακοπή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων"

Ο Έτορε Μεσίνα απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ
Ο Έτορε Μεσίνα EUROKINISSI

Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο, Έτορε Μεσίνα, κατέθεσε μέσω επιστολής τη δική του πρόταση με σκοπό να σωθεί η φετινή σεζόν στην Ευρώπη, τονίζοντας πως μόνη λύση είναι η διακοπή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Τη δική του πρόταση κατέθεσε μέσω επιστολής, ο τεχνικός της Αρμάνι Μιλάνο, Έτορε Μεσίνα, ο οποίος πρότεινε να διακοπούν οι διεθνείς διοργανώσεις, ώστε να μην γίνονται ταξίδια εν μέσω πανδημίας.

Η επιστολή του:

"Αγαπητοί φίλοι του μπάσκετ,


Μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα να στείλω ένα μήνυμα σε όποιον μπορεί να μου διαθέσει πέντε λεπτά από το χρόνο του. Είχα την τύχη να ζήσω μια μακρά καριέρα στο διεθνές μπάσκετ. Οι ομάδες μου πάντα έπαιζαν με περηφάνια και σεβασμό για το παιχνίδι, κάτω από την ηγεσία της FIBA, της Ευρωλίγκας και της ULEB.

Παρά τις διαφωνίες κατά καιρούς, πάντα σεβόμουν τις ηγετικές ικανότητες και το όραμα των εκλιπόντων Στάνκοβιτς και Μπάουμαν. Είμαι περήφανος που είμαι για χρόνια φίλος με τον κ. Πορτέλα και τον κ. Μπαρτομέου και ήταν τιμή μου να είμαι προπονητής του νυν προέδρου της ULEB, κ. Βαν Ντεν Σπίγκελ.

Βιώνουμε μια πολύ σοβαρή περίοδο. Οι κυβερνήσεις των περισσότερων κρατών της Ευρώπης έχουν πάρει αποφάσεις για lockdown προκειμένου να προστατεύσουν τον κόσμο από τον κορωνοϊό. Κάθε εβδομάδα έχουμε όλο και περισσότερα κρούσματα στις ομάδες, όλο και περισσότερα παιχνίδια και πολλές αναβολές σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Οι δυσκολίες για τις διεθνείς μετακινήσεις δημιουργούν ανησυχία για την υγεία των ομάδων και των διαιτητών. Σύντομα δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες για να δώσουμε τα αναβληθέντα παιχνίδια. Όλο και περισσότερο τα αποτελέσματα θα εξαρτώνται από το ποια ομάδα θα είναι πιο τυχερή και θα έχει λιγότερα κρούσματα.

Για όλους αυτούς τους λόγους και με ταπεινότητα, σαν πιστός φίλος του μπάσκετ, θα ήθελα να ζητήσω από τους ηγέτες μας να αφήσουν στην άκρη τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να τους χώριζαν στο παρελθόν και για το καλό του μπάσκετ και των φιλάθλων να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να μη σηκωθούν αν δεν βρουν μια κοινή λύση.

Αυτή τη στιγμή η μοναδική λογική επιλογή είναι να ανασταλεί η δράση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να επιτραπεί στις εγχώριες λίγκες να τελειώσουν τη σεζόν μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες, καθώς εντός της ίδιας χώρας οι μετακινήσεις θα είναι πιο εύκολες. Μετά από αυτό, από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όλες οι διεθνείς διοργανώσεις α μπορούν να ολοκληρωθούν, ελπίζουμε εγκαίρως, για να προετοιμαστούν οι εθνικές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ίσως μέχρι τότε ο κορωνοϊός να μην υπάρχει ή να έχει περιοριστεί. Φυσικά θα πρέπει να συναινέσουν οι τηλεοράσεις και οι χορηγοί, αλλά ένα κοινό μέτωπο των ηγετών μας σίγουρα θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Η υγεία των συμμετεχόντων και η αξιοπιστία της διοργάνωσης είναι προτεραιότητα και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες, ως φίλοι του μπάσκετ, στους ηγέτες για τις αποφάσεις τους.

Με σεβασμό, Έτορε Μεσίνα
".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ