Με χρώμα ελληνικό

Η 3η αγωνιστική του ΤΟΡ 16 βρήκε τις ελληνικές ομάδες να χαμογελάνε, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνέχισαν με νίκες της πορεία τους. Το πρώτο της ροζ φύλλο πανηγύρισε η Λαμποράλ Κούτσα, ενώ η Γαλατάσαραϊ κέρδισε εκτός έπειτα από 9 ήττες
Ο Ολυμπιακός είδε την Φενέρμπαχτσε να ανατρέπει την διαφορά των 10 πόντων στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (36-46), όμως ο Βασίλης Σπανούλης ανέλαβε δράση στα τελευταία δευτερόλεπτα και με 5 από τους 6 τελευταίους πόντους, έδωσε τη νίκη στους “ερυθρολεύκους” με 74-68 . Δεν αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο Λαφαγιέτ και Πέτγουεϊ.
Η πρώτη νίκη της Λαμποράλ Κούτσα στο ΤΟΡ 16 είναι γεγονός, καθώς η ομάδα από τη Βιτόρια παρότι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν πίσω στο σκορ στο τέλος έκανε την αντεπίθεση φτάνοντας στο 81-74 που τις έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα.
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Ζαλγκίρις ( 77-58 ), επιβεβαιώνοντας τη φετινή τάση να “καθαρίζει” εύκολα τα εντός έδρας παιχνίδια. Τραυματίστηκε ο Μαυροκεφαλίδης, στο ένατο λεπτό.
Η Γαλατάσαραϊ επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με 65-74 στην Kombank Arena και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μακριά από την Κωνσταντινούπολη έπειτα από εννιά σερί ήττες! Τίμησαν την μνήμη του Μάρκο Ίβκοβιτς οι Σέρβοι.
Μετά την Λαμποράλ την πρώτη νίκη της στο Top 16 πανηγύρισε κι η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία πέρασε από την έδρα της Μάλαγα ( 77-84 ), έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τους Τζεντίλε (20π.) και Κλέιζα (15π.).